Instanta Curtii de Apel Constanta a decis, luni, ca Directia Nationala Anticoruptie trebuie sa furnizeze mai multe informatii legate de doi dintre specialistii institutiei care au intocmit un raport pe baza caruia primarul municipiul Constanta, Radu Mazare, este cercetat de procurorii DNA intr-un dosar legat ce are ca obiect retrocedarea imobilelor preluate abuziv in perioada 1945 - 1989, pentru un presupus prejudiciu de 100 de milioane de euro adus avutului public, informeaza Mediafax.

Radu Mazare a depus, in urma cu cateva saptamani, la Curtea de Apel Constanta, recursul formulat impotriva sentintei Tribunalului Constanta prin care i-a fost respinsa, ca nefondata, actiunea intentata Directiei Nationale Anticoruptie, ce avea ca obiect legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.

Primarul Constantei a cerut in instanta obligarea DNA la furnizarea unor informatii, pe care le solicitase in noiembrie 2007, cu privire la domeniul in care doi angajati ai Serviciului de Specialisti al Directiei detin inalta calificare profesionala.

In actiunea intentata initial la Tribunalul Constanta, Mazare preciza ca este cercetat de DNA intr-un dosar ce are ca obiect retrocedarea imobilelor preluate abuziv in perioada 1945 - 1989, pentru un presupus prejudiciu de 100 de milioane de euro adus avutului public.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.