Potrivit Ziua, jandarmii, politistii si reprezentantii ISU Dobrogea au izolat zona, de care nimeni nu are voie sa se apropie.

Surse din politie au declarat pentru NewsIn ca cisterna, incarcata cu 20 de tone de acid clorhidric, a fost abandonata, inca de vineri noaptea, in parcarea de la CNE Cernavoda de soferul acesteia.

In zona au fost aduse forte de ordine care asigura securitatea dupa ce, pe corpul cisternei a fost descoperit un por, spun aceleasi surse. Pentru evitarea oricarui pericol, conducerea centralei a mobilizat o echipa dotata corepunzator cu echipament de protectie care se ocupa de remedierea defectiunii.

Potrivit Gandul, acidul clorhidric, folosit de CNE intr-un proces tehnologic, poate fi periculos intr-o incinta inchisa, dar reprezentantii SC Nuclearelectrica SA si cei ai echipelor de interventie au catalogat incidentul ca fiind minor si in nici un caz riscant pentru comunitate. Soferul autocisternei a fost identificat si adus la Cernavoda pentru indepartarea vehiculului ce necesita si reparatii ale cisternei fisurate.

Acidul clorhidric este utilizat pentru regenerarea rasinilor uzate din instalatia de apa demineralizata a Centralei.