Lupta pentru suprematia in Consiliul General al Municipiului Bucuresti se va finaliza astazi, prin alegerea celor doi viceprimari generali, in cadrul sedintei ordinare convocate inca de saptamana trecuta de primarul Sorin Oprescu.
Pana acum, trei nume au fost vehiculate, in mod oficial, pentru candidatura la cele doua functii de viceprimari generali: pedelistul Razvan Murgeanu, reprezentantul PNG-CD Robert Ionescu, dar si propunerea din partea social-democratilor, liderul de tineret al PSD Bucuresti, Bogdan Georgescu. Insa la PSD lucrurile nu par a fi foarte clare in acest sens, mai existand doua nume care ar putea fi luate in calcul pentru propunerea la postul de viceprimar: Doru Giugula si vechiul consilier municipal al PSD Ioan Victor Stan. PNL nu va avea nici o nominalizare si, potrivit unor surse din interiorul formatiunii, va vota impotriva aliantei PD-L-PNG sau se va abtine.

Cei doi viceprimari ai Capitalei vor fi alesi astazi in cadrul sedintei ordinare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), convocata la ora 15.00 de primarul general Sorin Oprescu. Tot astazi vor fi desemnati prin vot si membrii comisiilor de specialitate ale CGMB. Potrivit proiectului de hotarare in acest sens, ponderea fiecarui partid in comisii va fi in functie de numarul consilierilor pe care ii are in Consiliu. Majoritatea in Consiliu este extrem de importanta, intruc?t, potrivit Legii administratiei publice locale, primarul general nu poate face nimic practic fara acordul consilierilor. Primarul general are nevoie de consilieri pentru votarea bugetului, pentru repartitia locuintelor sociale sau pentru aprobarea Planului Urbanistic General. Strategiile pot fi schimbate de „tradarea” vreunui consilier PNG sau PD-L, majoritatea de 28 de voturi (PD-L+PNG) putand fi depasita, astfel, de cele 27 ale PSD+PNL+PRM plus voturile venite din tabara aliantei. Ca urmare a turului I de scrutin al alegerilor locale, PD-L are 24 de consilieri in CGMB, PSD - 16, PNL - opt, PNG-CD - patru, iar PRM - trei consilieri.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.