Premierul Tariceanu vrea realizarea unor bugete multianuale pe mai multe domenii si corelarea acestora cu bugetul comunitar, pana in 2013, aceasta fiind una dintre masurile preconizate pentru aplicarea Strategiei Nationale pentru Dezvoltare Durabila, care vizeaza urmatoarele doua decenii.

Dezbaterea Strategiei Nationale pentru Dezvoltare Durabila a constituit primul punct de pe agenda sedintei de marti a Guvernului, potrivit unui comunicat al Executivului.

Premierul Tariceanu a declarat, la inceputul sedintei, ca unul dintre obiectivele promovate prin aceasta Strategie prevede folosirea celor mai bune tehnologii disponibile din punct de vedere economic si ecologic in proiectele investitionale realizate din bani publici. Documentul vizeaza, totodata, masuri pentru reducerea efectelor schimbarilor climatice.

De asemenea, seful Guvernului a spus ca se impune realizarea bugetelor multianuale, pe diferite domenii, care sa dea posibilitatea angajarii unor planuri pe termen lung. „O varianta ar fi, de exemplu, pana in 2013, sa corelam aceste bugete cu bugetul comunitar”, a mai afirmat premierul.

Seful Executivului a mai spus ca dezbaterea pe marginea Strategiei trebuie extinsa si la ceilalti actori ai vietii publice - politici, institutionali si la societate civila - intrucat propune o viziune a dezvoltarii durabile a Romaniei in perspectiva urmatoarelor doua decenii, cu obiective care trec dincolo de durata ciclurilor electorale. In opinia sa, noul model de dezvoltare va scurta perioada in care Romania va recupera decalajele care o separa de celelalte state europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.