Ordonantele de retinere pentru persoanele din grupul lui Sile Pietroi, aduse azi la Tribunal cu propunere de arestare preventiva, au expirat in timpul procesului in care se judeca propunerea procurorilor de arestare a lor, Sile Pietroi fiind singurul care se mai afla in custodia fortelor de ordine, informeaza NewsIn.

In timp ce se judeca propunerea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti de arestare preventiva a membrilor clanului lui Sile Pietroi, ordonantele de retinere pentru 8 dintre acestia au expirat, interlopii parasind sala de judecata fara catuse. Singurul retinut este Sile Pietroi, care a fost prins mai tarziu si in cazul caruia nu a expirat ordonanta de retinere, au declarat avocatii din proces.

Magistratii Tribunalului Bucuresti vor continua procesul astazi, cu cei 8 interlopi in stare de libertate, urmand sa decida daca vor emite mandate de arestare preventiva pentru oamenii din clanul lui Sile Pietroi.

Sile Pietroi, capul retelei interlope ai carei membri au fost ridicati ieri de politisti, a fost prins,aseara, la Giurgiu, dupa o urmarire in care au fost implicate mai multe masini ale politiei si in timpul careia s-au tras mai multe focuri de arma. Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat, joi, ca Vasile Fierbantu, zis Sile Pietroi, a fost prins, in jurul orei 2.00, in apropierea casei unui cunoscut de-al acestuia din Giurgiu.

"Noua membri ai retelei, printre care si Sile Pietroi, vor fi dusi astazi (n.r. joi) la instanta pentru a primi mandate de arestare, pentru alti patru vor fi cerute mandate in lipsa", a afirmat Ciocan.

Procurorii si politistii vor verifica implicarea retelei interlope condusa de Sile Pietroi in prestarea unor servicii pentru politicieni in campania electorala, a declarat, miercuri, Maximilian Balasescu, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Procurorul Maximilian Balasescu a declarat ca exista informatii privind legaturi ale acestei retele cu oameni politici in campania electorala. Acestea urmeaza sa fie verificate.

Procurorii si polistii au relatat, intr-o conferinta de presa, cum a fost prinsa reteaua condusa de Vasile Fierbantu, cunoscut drept Sile Pietroi, dupa ce fortele de ordine au facut 25 de perchezitii, miercuri dimineata. Au fost ridicate si duse la sediul politiei 16 persoane care fac parte din aceasta retea ce se ocupa cu infractiuni de violenta, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Bucuresti, comisar Christian Ciocan.

Procurorul a povestit cum s-a ajuns la aceasta retea. "In cursul anului 2007, mai precis in 2 octombrie, Sectorul 3 a fost sesizat cu o plangere privind infractiunea de inselaciune si santaj, constand in inducerea in eroare a unei persoane sa cedeze un contract de leasing privind 6 autoturisme. Cand persoana si-a dat seama ca a fost inselata, invinuitul Sile Pietroi impreuna cu alte persoane din anturajul lui care sunt cercetate au incercat sa il intimideze urmarind victima, prin locuri publice, respectiv magazine sau chiar la domiciliul acestuia, atragandu-i atentia ca in cazul in care incearca sa-ti recupereze aceste autoturisme care au ajuns in posesia lui, va avea repercursiuni aceasta actiune a lui. Deci cu alte cuvinte sa nu reclame organelor de politie", a declarat Maximilian Balasescu.

Procurorul a afirmat ca s-a reusit strangerea a inca 11 plangeri, care se refereau la fapte de violenta, respectiv talharii, lipsiri de libertate, tentative de omor calificat, loviri si alte violente, precum si la ultraj contra bunelor moravuri.

Cercetarile continua in acest caz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.