Dupa arestarea preventiva a 17 persoane implicate in scandalul permiselor luate pe bani grei in Arges, ieri a fost descoperita o noua "caracatita", la Arad.

Dezvaluirea a fost posibila datorita unui cetatean caruia i s-au cerut mai multi bani de catre un politist, dupa ce, in prealabil, acesta negociase cu politistul spagar suma de 450 de euro. Potrivit anchetatorilor, alti 100 de angajati ai structurilor similare din alte 10 judete sunt in vizorul anchetatorilor pentru acelasi tip de infractiuni. De asemenea, surse neoficiale din cadrul Politiei Arges ne-au declarat ca DGA mai pregateste cateva arestari.

In urma anchetei DGA, oamenii legii au descoperit ca foarte multi oameni, din mai multe judete ale tarii, isi faceau mutatie in Arad pentru a obtine permisul de coducere, situatie similara cu cea din Arges. In prezent, ancheta este in plina desfasurare. In schimb, activitatea serviciului de permise si inmatriculari din Arges a fost reluata doar la Biroul de inmatriculari. Directia Nationala Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Auto a desemnat un comisar care sa coordoneze interimar activitatea Serviciului Permise Auto Arges, dupa arestarea sefului serviciului, comisarul-sef Codrut Gheorghe Vlasceanu, pentru fapte de coruptie. "Domnul comisar Marian Stancu, lucrator in cadrul serviciului, va asigura interimatul conducerii acestui serviciu care si-a reluat partial activitatea, deocamdata doar la ghiseul de inmatriculari si numai cu primirea actelor, nu si cu eliberarea lor", a declarat Ion Popa, prefectul judetului Arges. Popa a mai spus ca, dintre persoanele retinute de DGA, doar cinci sunt din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Auto. Printre arestati se afla si un preot care racola clienti din biserica.

Cei care au obtinut permisul pe bani au sanse sa ramana nepedepsiti

Conform aceleiasi surse din cadrul Politiei Arges, e foarte probabil ca persoanele care si-au obtinut permisul dand bani sa nu pateasca nimic. "E vorba de mii de dosare si de o munca titanica. Totusi, depinde de dovezi", ne-a declarat acesta. Mai mult, sursa respectiva considera ca nu se va rezolva problema spagii in tara cand vine vorba de obtinerea permisului de conducere, insa afirma ca s-au luat aceste masuri in Arges pentru ca "era prea de tot", iar sumele pe care le cereau erau imense. In prezent, politistii verifica peste 4.000 de doare de mutare a rezidentei in Arges. Printre "vedete" se afla primarul sectorului 4, Cristian Piedone, care a obtinut intr-o singura zi permisul la toate categoriile. Si manelistul Vali Vijelie si-a luat permisul la Pitesti acum doua luni. Conform documentelor, acesta, pentru a sustine examenul, a locuit in comuna Babana, la o adresa unde nu exista nicio constructie, ci doar un camp.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.