Cu mic, cu mare, politicienii au iesit la urne in prima parte a zilei, in incercarea de a convinge un electorat tot mai dezamagit sa se prezinte la vot

Iliescu a votat pentru “binele bucurestenilor”

“Am votat pentru binele bucurestenilor”, a declarat fostul presedinte Ion Iliescu, duminica dimineata, la iesirea de la urne. Iliescu a venit la sectia de votare deschisa la Liceul “Jean Monnet” din Capitala impreuna cu sotia sa, Nina, si cu senatorul PSD Serban Nicolae. Liderul de onoare al PSD a apreciat ca, dupa acest scrutin, in partid se impune “ o analiza a rezultatelor acestor alegeri si in perspectiva alegerilor generale’, asta in conditiile in care Iliescu a apreciat ca Sorin Oprescu nu “are de gand sa se intoarca” in randurile social democratilor.

"E important ca Bucurestiul sa aiba o noua sansa", a afirmat presedintele PSD, Mircea Geoana, dupa ce a votat in turul al doilea al alegerilor locale. Liderul social-democrat a votat la sectia de votare deschisa la Liceul Jean Monnet din Bucuresti, informeaza Hotnews. Geoana s-a declarat convins ca "in aceasta seara, vom fi in fata unei noi confirmari a victoriei PSD in alegerile locale".

Potrivit Romania Libera, Mircea Geoana a afirmat ca "trebuie sa incercam si altceva decat ce a fost in ultimii opt ani in Bucuresti".

Presedintele Traian Basescu a votat la Liceul A.D.Xenopol

Presedintele Traian Basescu, insotit de sotia sa, Maria, si cele doua fiice, Ioana si Elena, a votat, in jurul orei 9.30, la Liceul A.D.Xenopol din Bucuresti. Potrivit Ziua, la iesirea de la urne, seful statului si-a declarat convingerea ca bucurestenii vor veni la vot pentru ca "cel care va fi ales are nevoie de sprijinul atat al consilierilor, dar mai ales al cetatenilor".

Seful Guvernului a votat de aceasta data cu cartea de identitate.

"Sper ca votul de azi (duminica-n.red.) sa aduca in Bucuresti o administratie mai competenta, mai apropiata de cetatean si, mai ales, cu o viziune pentru a rezolva problemele cu care Bucurestiul se confrunta de peste zece ani si in care se afunda, din pacate, fara a se intrevedea un orizont mai bun", a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu la iesirea de la urne, din sectia de vot de pe Calea Plevnei.

Seful Guvernului s-a aratat de altfel extrem de generos in declaratii fara a sugera insa in vreun fel care i-a fost optiunea. Tariceanu a spus ca cetatenii Capitalei merita conditii de trai adecvate unei adevarate metropole - curatenie, trafic normal, mijloace de transport public la dispozitie si o reglementare "serioasa si coerenta" in ceea ce priveste regimul constructiilor.

De data aceasta, premierul a prezentat cartea de identitate, si nu pe cea de alegator, evitand astfel orice comentarii legate de modul in care si-a exprimat optiunea pentru Primaria Capitalei, relateaza Cotidianul.

Antonescu a votat contra minciunilor din ultimii opt ani

Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a declarat duminica, la iesirea din sectia de votare, ca a votat impotriva minciunilor pe care le-a auzit timp de opt ani in administratia Capitalei. "Nu am votat pentru, ci impotriva minciunilor pe care le aud de opt ani in administratia Bucurestiului", a declarat Crin Antonescu.
Adrian Nastase: Am votat pentru restituirea dreptului de proprietate asupra orasului.

Adrian Nastase, presedintele Biroului National al PSD, a votat alaturi de sotie in aceasta dimineata la liceul Jean Monet.

Acesta a spus ca a votat pentru restituirea dreptului de proprietate asupra orasului. Apoi, Adrian Nastase a facut cateva declaratii referitoare la unele formatiuni politice. Realitatea TV

Stolojan nu se sfieste sa spuna cu cine a votat-candidatul PD-L Vasile Blaga

Prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, a declarat, astazi, la iesirea de la urne, ca a votat pentru un primar de care Bucurestiul are nevoie, adica pentru candidatul PD-L Vasile Blaga, la fel ca si Oprescu incalcand rigorile legii.

Dupa ce candidatul independent la Primaria Capitalei Sorin Oprescu a spus ca a votat pentru schimbarea Bucurestiul prin el insusi, a venit randul liderului democrat-liberal sa incalce principiul votului secret si sa faca propaganda electorala in sectia de votare. "Votul este simplu. Am votat pentru primarul de care Capitala are nevoie, un primar al solutiilor, pentru Blaga. Anii acestia sunt decisivi pentru Bucuresti, pentru dezvoltarea Capitalei, pentru ca este nevoie de finalizarea proiectelor, iar acum nu avem aceasta disciplina in monitorizarea proiectelor", a declarat prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan.

Radu Silaghi declara ca a votat pentru competenta si profesionalism

Tot potrivit Cotidianul, candidatul PD-L pentru functia de primar al Sectorului 4, Radu Silaghi, a declarat astazi, la iesirea de la vot, ca a votat pentru competenta si profesionalism si ca are incredere in optiunea bucurestenilor.

Piedone spune ca a votat pentru "adevar si transparenta"

Candidatul PC la Primaria Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a precizat ca a votat astazi pentru "adevar si transparenta", afirmand ca, daca va fi ales primar, va face "lumina" in sector.

Candidatul PC a indemnat inca o data cetatenii sa vina la vot. "Sa ne judece, si pe mine si pe contracandidatul meu si sa puna stampila pe cel mai bun", a comentat el.

Videanu: Am votat pentru un candidat serios, nu pentru un aventurier sarmant

Primarul Capitalei, democrat-liberalul Adriean Videanu, a declarat ca a votat pentru un candidat serios, nu pentru un aventurier sarmant, si ca Bucurestiul trebuie sa isi rezolve problemele in urmatorii 4 ani, prin continuarea si finalizarea actualelor proiecte, informeaza Mediafax.

"Am votat pentru un candidat serios, nu neaparat pentru unul aventurier, care, chiar daca este sarmant, sper ca acest lucru nu este si suficient", a spus Adriean Videanu, citat de Romania Libera.

Chiliman i-a indemnat pe bucuresteni sa iasa la vot

Candidatul PNL la Primaria Sectorului 1, Andrei Chiliman, i-a indemnat astazi pe bucuresteni sa vina in numar cat mai mare la vot si a spus ca regreta ca unul dintre cei mai buni candidati la Primaria Generala, Ludovic Orban, a iesit din cursa.

"Votez pentru o conducere descentralizata in Bucuresti si incurajez cetatenii sa vina la vot pentru a nu lasa pe altii sa decida in locul lor. Doar astfel democratia va functiona mai bine in Romania", a declarat Chiliman, dupa ce ce a iesit din sectia de votare.

Razvan Murgeanu este convins ca va castiga alegerile

Pedelistul Razvan Murgeanu, a declarat, duminica, ca este sigur de victoria sa impotriva liberalului Andrei Chilman in cursa pentru functia de primar al sectorului 1.

"Voi castiga alegerile pentru Primaria Sectorului 1", a declarat, dupa ce a iesit de la urne, Razvan Murgeanu. Intrebat pentru cine a votat acesta a raspuns ca a votat pentru Bucuresti.

Sorin Oprescu: Am votat schimbarea in bine

Candidatul independent la Primaria Capitalei, Sorin Oprescu, s-a prezentat la urne in jurul orei 8.30, la Scoala nr.17 din Bucuresti. "Am votat schimbarea in bine", a declarat Sorin Oprescu dupa ce si-a exercitat dreptul de vot.

Oprescu a precizat ca in cursul zilei de astazi va face un tur al sectiilor de votare. El a explicat ca a fost matinal pentru ca asa a fost intotdeauna si "multi au laudat asta".

Sorin Oprescu si-a exprimat totodata increderea ca prezenta la vot va fi mare astazi, pentru ca "pe oameni ii intereseaza, dupa opt ani de zile, sa schimbe situatia Bucurestiului in bine".

Vasile Blaga declara ca a dat un vot responsabil pentru Bucuresti

Candidatul PD-L la Primaria Capitalei, Vasile Blaga, s-a declarat astazi emotionat de testul pe care il da din nou in fata electoratului si a spus ca a dat un vot responsabil pentru Bucuresti.

"Normal ca am emotii, nu sunt din piatra, orice om are emotii. Am dat un vot responsabil pentru Bucuresti, pentru un oras frumos, sanatos, curat, prosper ", a comentat Blaga, la iesirea de la urne, adaugand ca spera ca bucurestenii sa faca acelasi lucru si sa nu-i lase pe altii sa decida in locul lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.