Presedintele a sustinut ca regizorii romani au obtinut doua Globuri de Aur la Festivalul de la Cannes si un singur Urs de Aur, in 2004, uitand ca au luat unul si in acest an.
Prezent luni la Frankfurt, cu ocazia aniversarii a 10 ani de la infiintarea Bancii Centrale Europene (BCE), presedintele Traian Basescu a declarat, potrivit MEDIAFAX, ca “Tinerii nostri au reusit sa plece acasa si cu un Urs de Aur la Berlinala, in 2004, si, recent, cu doua Globuri de Aur la Cannes”. Basescu se referea probabil la cele doua Palme d’Or obtinute de Cristian Mungiu (2007) si de Marian Crisan (2008). Premiile Globul de Aur sunt acordate in Statele Unite de catre Asociatia de presa straina de la Hollywood.
Cat despre Berlinala, presedintele a mentionat trofeul obtinut de Cristi Puiu in 2004, dar a omis Ursul de Aur pentru scurtmetraj castigat in acest an de Bogdan Mustata.

Regizorul roman premiat cu Palme d’Or pentru scurtmetraj Marian Crisan a refuzat sa comenteze declaratia lui Basescu, punand-o pe seama unei confuzii.

Anca Puiu, producatoarea filmului “Megatron” castigator la Cannes, a declarat pentru cotidianul.ro ca nu ii vede nici o vina presedintelui. “Daca exista vreuna, ii apartine consilierului cultural, care trebuie sa se asigure ca presedintele e corect informat asupra acestui domeniu”, a precizat producatoarea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.