Pretul apartamentelor din Bucuresti a scazut pentru prima data in luna februarie a acestui an, dupa ce de la 1 ianuarie 2005 a urcat neintrerupt, luna de luna, pana la valori aproape triple fata de data de referinta, potrivit Colliers, care a calculat un indice al preturilor apartamentelor.

"Pretul mediu al apartamentelor din Bucuresti a crescut din ianuarie 2005 si pana acum cu 184%. Pretul mediu era, la 1 ianuarie 2005, de 509 euro metrul patrat, iar la 1 mai 2008, un apartament costa, in medie, 1.888 de euro metrul

patrat", a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, Bogdan Georgescu, directorul general al agentiei imobiliare, citat de Mediafax.

El a aratat ca februarie a fost prima luna din ultimii trei ani in care preturile au scazut. Astfel, daca in ianuarie pretul mediu al unui apartament in Bucuresti era de 1.826 de euro metrul patrat, in luna februarie a coborat la 1.776 de euro. Aceasta a fost singura luna de scadere, pentru ca in martie pretul a urcat la 1.887 de euro, iar in aprilie la 1.888 de euro.

Reprezentantii Colliers estimeaza ca, in acest an, preturile apartamentelor noi vor fi intre 1.150 si 2.200 de euro metrul patrat, plus TVA, si vor stagna, in timp ce locuintele in blocurile vechi s-ar putea ieftini cu procente cuprinse intre 5 si 15%.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.