Tribunalul Bucuresti a decis astazi sa-i reaudieze pe doctorul Naum Ciomu si pe pacientul sau, Ion Jiga, la termenul din 25 iunie a procesului in care medicul este judecat pentru vatamare corporala grava, dupa ce i-a taiat penisul pacientului in timpul unei operatii, relateaza NewsIn.

Tot la termenul de azi, magistratii Tribunalului Bucuresti au respins obiectiunile pe care doctorul Ciomu a incercat sa le ridice cu privire la rezultatul expertizei comunicata instantei la termenul precedent.

Expertiza solicitata in data de 17 octombrie 2007 de avocatul doctorului Naum Ciomu a fost depusa, dupa 5 luni, la dosarul aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti. Avocatul lui Ion Jiga (n.r. pentru protejarea identitatii, victima doctorului Naum Ciomu foloseste un nume fals, Ion Jiga) a declarat la momentul respectiv ca expertiza traumatologica a iesit asa cum se astepta. "Rezultatul ne este favorabil noua, in sensul ca arata clar ca victima nu mai are functie sexuala, erectila etc. Ma asteptam la acest rezultat", a spus avocatul.

Judecatorii Tribunalului Bucuresti au admis, in 17 octombrie 2007, efectuarea unei expertize traumatologice pentru pacient si a uneia psihiatrice pentru medic, in procesul lui Naum Ciomu judecat pentru vatamare corporala grava. "Ne-au admis doua probe: o expertiza traumatologica care sa evalueze starea lui Jiga Ion dupa operatia de reconstructie peniana efectuata de doctorul Lascar si sa evalueze in ce masura s-au refacut cele trei functii afectate, adica cea copulatorie, de procreare si cea urinara. Aceasta expertiza trebuie efectuata pentru a vedea cuantumul daunelor morale si de asemenea pentru a evalua raspunderea penala a clientului meu", a explicat, pentru NewsIn, avocatul medicului Ciomu, Mircea Dutu.

Doctorul Naum Ciomu, fost medic la Spitalul Panduri, a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru vatamare corporala foarte grava, dupa ce, in 13 iulie 2004, in timpul unei interventii chirurgicale de rutina, a taiat in trei penisul unui pacient. Prin sentinta din 9 ianuarie 2007 a Judecatoriei Sectorului 5, medicul a fost obligat si la plata a 125.000 euro daune morale si 9.866 lei daune materiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.