Prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu a avut ieri, la Palatul Victoria, o intrevedere cu fostul secretar de stat in administratia Statelor Unite, Madeleine Albright, aflata in vizita in Romania.
Seful Executivului a apreciat eforturile fostului secretar de stat in consolidarea democratiei si educarea politica a tinerilor din Romania, a elitelor. La randul sau, Madeleine Albright a declarat ca se considera “prieten al Romaniei”. “Ma bucur ca Romania si-a realizat idealurile de a deveni membru al Uniunii Europene si al NATO”, a afirmat Albright. Fostul secretar de stat al SUA se afla pentru cateva zile in Romania, pentru a implementa proiectul de vaccinare obligatorie impotriva virusului HPV, una dintre cauzele imbolnavirii de cancer de col uterin.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a precizat ca Executivul intentioneaza sa continue Programul de parteneriat in domeniul sanatatii, care a functionat intre autoritatile romane si compania reprezentata de fostul secretar de stat Madeleine Albright. „Impreuna cu doamna Albright, am evaluat posibilitatea de a continua Programul de parteneriat in domeniul sanatatii, prin lansarea unui Program de prevenire a cancerului de col uterin, prin masuri de vaccinare”, a precizat primul-ministru.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.