Autoritatile au descoperit 33.600 de buletine de vot in plus, tiparite pentru alegerile locale. Documentele au fost ridicate in aceasta dimineata de la Monitorul Oficial si duse la Biroul Electoral Municipal.
Cele 33.600 sute de buletine de vot in plus erau tiparite de Monitorul Oficial pentru Consiliul General al Capitalei. Dupa ce reprezentantii birourilor electorale au venit si au ridicat buletinele pentru fiecare sector, plus Primaria Generala, cele 33.600 de buletine au ramas ale nimanui.

Astazi reprezentantii Biroului Electoral Municipal au ridicat documentele si le-au depozitat la sediul institutiei, urmand sa fie distruse dupa primul tur al alegerilor.

Oficialii Monitorului au explicat ca au tiparit atatea buletine cate a cerut Prefectura. Pe de alta parte prefectul spune ca exista doua posibilitati: fie au fost tiparite din greseala mai multe, fie birourile electorale au ridicat mai putine buletine decat ar fi trebuit.

Pana se va lamuri situatia buletinele nu pot fi distruse. Cert este ca numarul de buletine in plus reprezinta 1,8% din totalul de buletine ce trebuiau tiparite. Daca ar fi fost folosite fraudulos, acestea ar fi putut face diferenta intre un candidat sau altul.

Biroul Electoral Municipal va sesiza Parchetul in legatura cu cele 33.600 de buletine de vot in plus gasite la Monitorul Oficial, a precizat, joi, pentru NewsIn, reprezentantul PD-L in BEM, Marian Zlotea.
Zlotea a declarat ca propunerea de a sesiza Parchetul a fost votata cu cinci voturi contra si cinci pentru. Impotriva au votat PNL, PSD si PRM, a aratat reprezentantul PD-L, dar cum presedintele BEM are votul decisiv, tabara pro a avut castig de cauza.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.