Nico si Vlad Mirita au calificat Romania in finala Eurovision, in urma evolutiei din semifinala de aseara. Piesa "Pe-o margine de lume", interpretata de artisti, a intrat in finala editiei din acest an a concursului muzical, care va avea loc pe 24 mai.

Prima semifinala a avut loc in aceasta seara, la ora 22.00, Romania intrand in concurs cu numarul 17. Publicul de la Belgrade Arena a apreciat prestatia lui Nico si a lui Vlad , la cateva minute dupa ora 0.00, dupa anuntarea rezultatelor televotingului, steagul Romaniei si a celorlalte tari care s-au calificat in marea finala au fluturat pe scena din Belgrad, informeaza Adevarul.

"Am venit pregatiti pentru succes. Asa a fost in aceasta seara, asa va fi si in finala", a declarat
Vlad Mirita la conferinta de prsa. Cred ca cel mai important element a fost conexiunea dintre noi doi, pe scena. Am transmis aceasta emotie si publicului care ne-a votat",a declarat Vlad Mirita.

Alaturi de Romania, alte noua state merg in finala de sambata: Grecia, Bosnia si Hertegovina, Finlanda,
Rusia, Israel, Azerbaidjan (tara aflata la prima participare in concurs), Armenia, Polonia si Norvegia, informeaza TVR1.

Semifinala a oferit si surprize, marioneta Dustin Curcanul, reprezentantul Irlandei, cotat cu sanse foarte mari, nu s-a calificat in finala. Anul acesta nici Moldova nu se afla printre finaliste. Desi a avut o prestatie foarte buna si o pies ape masura ("A Century of Love" -"Un secol de dragoste"), Geta Burlacu, reprezentanta Moldovei la Eurovision, nu a trecut de aceasta semifinala.

Cu o interpretare puternica, cei doi artisti romani au impresionat publicul european. Nico si Vlad, deja printre preferatii jurnalistilor aflati la Belgrad, au starnit reactii foarte puternice si la centrul de presa.

Evenimentul zilei relateaza ca in cele 15 minute acordate televotingului, la "aparitia" pe ecrane a
romanilor, la recapitularea pieselor din concurs, entuziasmul ziaristilor a atins cote maxime, determinandu-i pe cei prezenti nu doar sa aplaude puternic, ci sa tipe sau sa fluiere ca la concertul
unui star international.

Cea de-a doua semifinala urmeaza sa se desfasoare pe Pe 22 mai, cand alti 19 concurenti se vor lupta
pentru a ajunge in marea finala. Singurele tari calificate direct pentru 24 mai sunt: Marea Britanie,
Germania, Franta, Spania si Serbia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.