Incepand de astazi, ziaristul Razvan Ionescu s-a alaturat grupului Realitatea-Catevancu, in functia de redactor sef al ziarului Cotidianul, dupa ce la inceputul lunii martie acesta si-a dat demisia de la conducerea editoriala a ziarului Evenimentul Zilei, informeaza NewsIn.

"Istoria sa, echipa, conceptul, relatia cu publicul, reputatia pe care si-a construit-o, grupul caruia ii apartine - toate acestea fac din Cotidianul titlul romanesc cel mai pregatit sa infrunte, chiar sa speculeze, revolutia prin care trec ziarele de calitate din toata lumea. Faptul ca e singurul ziar din segmentul de referinta cu crestere absoluta din 2005 pana azi confirma nivelul superior de adaptare. La fel si performantele editiei online. Asa ca provocarea pentru mine, din momentul in care ma alatur echipei de la Cotidianul, e de la sine inteleasa", a declarat Razvan Ionescu.

Razvan Ionescu are o experienta de peste 15 ani in presa scrisa din Romania, din care aproape 10 ani la conducerea editoriala a unor publicatii precum Evenimentul Zilei, Jurnalul National si TV Mania.

A devenit redactor-sef la "Evenimentul Zilei" in decembrie 2004, cand l-a inlocuit pe Dan Turturica la conducerea ziarului. La inceputul lunii martie, anul acesta, Razvan Ionescu a renuntat la functia de la "Evenimentul Zilei" din motive personale.

"Plec de la 'Evenimentul zilei' pentru ca ziarul a ramas cu cativa ani in urma la nivelul comportamentului comercial. Cele mai multe dintre planurile de distributie, marketing si vanzari pentru acest ziar, intocmite incepand din primavara anului 2005, au ramas pe hartie. Abandonez o provocare profesionala unica pentru ca eu si managerii Ringier vedem mult prea diferit perspectivele si solutiile pentru competitia teribila pe care o are de dus 'Evenimentul zilei'", declara pentru NewsIn, la acel moment, fostul redactor-sef al ziarului.

Razvan Ionescu a intrat in presa la "Evenimentul zilei" in perioada directoratului lui Ion Cristoiu. Timp de sase ani, din noiembrie 1992 pana in februarie 1998, a fost redactor, devenind apoi sef de departament. In acelasi an a parasit cotidianul "Evenimentul zilei" pentru revista "TV Mania", unde a fost redactor-sef adjunct, intre februarie 1998 si mai 1999, apoi redactor-sef pana in aprilie 2002.

A trecut apoi la "Jurnalul National", ca redactor-sef, functie detinuta un an, din mai 2002 pana in august 2003, pentru ca apoi sa fie numit director executiv al SC Jurnalul SA (actualul Convergent Media).

In decembrie 2004 s-a reintors la "Evenimentul zilei", ca redactor-sef. Revenirea lui a avut loc dupa criza declansata in urma retragerii lui Cornel Nistorescu de la conducerea ziarului, in septembrie 2004.

Atunci, aproape 60 de redactori ai cotidianului avertizau ca prin retragerea din functie a lui Cornel Nistorescu independenta editoriala a ziarului este "serios amenintata". In decembrie 2004, dupa decizia trustului Ringier de inlocuire a redactorului-sef Dan Turturica, echipa redactionala a ziarului a protestat impotriva incercarii patronatului de a transforma ziarul intr-un tabloid. In 26 decembrie 2004, a fost instalat oficial Razvan Ionescu la conducerea cotidianului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.