Pentagonul a anuntat Congresul SUA privind posibila vanzare catre Romania a 24 de avioane de lupta F-16 noi si 24 de avioane F-16 modernizate, dar MAp spune ca este vorba doar despre un demers procedural.
Pentagonul asteapta avizul Congresului american pentru “posibila vanzare” catre Romania a 24 de avioane produse de Lockheed Martin si 24 de avioane F-16 modernizate, impreuna cu echipamentele asociate, conform unui contract in valoare de 4,5 miliarde de dolari. Potrivit Reuters, Agentia pentru Cooperare in domeniul Securitatii si Apararii, care supravegheaza vanzarile de armament in strainatate, a declarat ca printre principalele parti implicate in aceste contracte s-ar putea afla companiile Lockheed, Boeing, BAE Systems, Raytheon, Northrop Grumman, Pratt&Whitney, o unitate a United Technologies, General Electric, Goodrich si L-3 Communications Holdings.

Congresul are la dispozitie 30 de zile pentru a bloca vanzarea, dar asemenea actiuni sunt rare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.