Participantii la miting - elevi, profesori si parinti - vor fi imbracati in negru, in semn de protest fata de organizarea bacalaureatului.

Elevii aradeni din clasele terminale de liceu organizeaza astazi, pe platoul din fata Palatului Administrativ, un miting de protest fata de gradul foarte ridicat de dificultate al examenului de bacalaureat din acest an, protestul fiind primul de acest gen din intreaga istorie a invatamantului romanesc.

Plangerile protestatarilor se refera atat la gradul ridicat de dificultate al variantelor de subiecte pentru bacalaureat, cat si la postarea tarzie a acestora pe site-ul ministerului de resort. Subiectele pentru probele scrise au fost postate pe 11 aprilie a.c., iar cele pentru probele orale - pe 1 mai, ceea ce face imposibila rezolvarea lor pana la inceperea examenului, sustin protestatarii.

Propunerea elevilor este aceea ca subiectele sa fie extrase doar din primele 50 de variante.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.