Romania indeplineste deocamdata un singur criteriu, dintre cele necesare pentru adoptarea monedei europene, si anume, cel referitor la deficitul bugetar, potrivit unui raport al Comisiei Europene (CE) publicat ieri.
Romania, alaturi de Bulgaria, sunt incluse pentru prima data intr-un raport de convergenta, elaborat de CE, si care evalueaza gradul in care noile state membre ale UE sunt pregatite sa adopte moneda europeana.
Potrivit concluziilor Comisiei, Romania nu indeplineste criteriile legate de stabilitatea preturilor, cursul de schimb si conditiile legate de convergenta ratelor de schimb pe termen lung. "Avand in vedere evaluarea compatibilitatii legale si gradul de indeplinire a criteriilor de convergenta, si luand in calcul o serie de factori aditionali, Comisia considera ca Romania nu indeplineste conditiile pentru adoptarea euro", se arata in raport.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.