Legea de aprobare a OUG 24/2008 privind CNSAS a fost adoptata tacit, marti, de Camera Deputatilor, in forma initiala, fara modificarile aduse de Comisia juridica, deoarece in plen nu a intrunit voturile necesare, iar termenul de adoptare a expirat, transmite Mediafax.

Adoptarea tacita a fost generata de absenteismul deputatilor, in momentul votului afandu-se in sala doar 182 de deputati. Dintre acestia, au votat favorabil 163, 19 "impotriva", in timp ce numarul minim de voturi este de 165. Termenul de aprobare tacita a expirat marti.

Camera Deputatilor a fost prima camera sesizata, Senatul urmand a fi camera decizionala.

Guvernul a aprobat, in luna martie, o ordonanta de urgenta pentru a permite Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii sa isi continue activitatea, dupa decizia Curtii Constitutionale prin care Legea CNSAS a fost considerata drept neconstitutionala.

Deputatii din Comisia juridica au modificat textul initial al proiectului de lege, introducand o serie de amendamente, printre care cel al deputatului PSD Eugen Nicolicea, care prevedea ca ierarhii si sefii cultelor religioase recunoscute de lege, pana la nivel de preot inclusiv, precum si asimilatii lor de la parohiile din tara si din strainatate, sa fie exceptati de la verificarile operate de CNSAS, in baza dreptului de acces la informatii de interes public.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.