Deputatul PSD Adrian Nastase a calificat drept abernate declaratiile presedintelui Traian Basescu, facand trimitere la scandalul Mihaileanu in care a fost implicat seful statului si precizand ca nu accepta lectii de morala de la un astfel de om politic, informeaza NewsIn.

"Presedintele penal Traian Mihaileanu face tot felul de declaratii absolut aberante. Mi-e greu sa iau lectii de morala de un astfel de om", a replicat Adrian Nastase, citat de postul public de radio. Deputatul a facut astfel referire la scandalul casei din strada Mihaileanu, in care presedintele Basescu a fost acuzat ca si-a atribuit ilegal un apartament, pe vremea cand era primarul Capitalei.

Aflat printre cei patru parlamentari fosti si actuali ministri pentru care DNA a cerut inceperea urmaririi penale, Nastase a sustinut ca ii sunt ascultate convorbirile telefonice si ca locuinta i-a fost filata. "In realitate, de trei ani de zile eu sunt urmarit de procurorii lui Basescu peste tot. Convorbirile mele sunt urmarite in permanenta. Am avut filaj in fata casei", a declarat deputatul PSD.

"Traian Basescu trebuie sa se duca inapoi sa repare vaporase si sa ne lase. E suparat ca nu face el si Guvernul. Cred ca si Daniel la Patriarhie o sa aiba in curand probleme", a incheiat Adrian Nastase.
Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la postul public de radio, ca tergiversarea dosarelor fostilor ministri arata ca CCR "a ramas o pavaza de nadejde pentru infractorii parlamentari", seful statului acuzand totodata si Parchetele ca au intrat in acest joc.

Presedintele s-a referit la cazurile fostilor ministri ce sunt in prezent parlamentari, criticand decizia CCR prin care acestia au nevoie de avizul Camerei din care fac parte pentru inceperea urmaririi penale, desi exista avizul sefului statului.

Basescu a explicat ca legea fundamentala vorbeste de un aviz al Parlamentului doar in cazul perchezitionarii si arestarii parlamentarilor, CCR inventand o "imunitate artificiala" pentru parlamentari. "In rest, nu e nevoie de niciun aviz al Camerelor", a aratat el, vorbind de inceperea urmaririi penale. "Din pacate, CCR a ramas o pavaza de nadejde pentru infractorii politicieni, pentru infractorii parlamentari", a fost concluzia presedintelui. El s-a corectat ulterior, inlocuind termenul de "infractori" cu "suspectati de a fi infractori".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.