Conservatorii au depus miercuri la Biroul Permanent al Senatului o solicitare privind infiintarea unei comisii de ancheta care sa investigheze fuga lui Omar Hayssam din Romania, a anuntat senatorul PC Marius Marinescu, potrivit NewsIn.

Proiectul de hotarare privind infiintarea comisiei de ancheta este semnat de 46 de senatori, din tot spectrul politic, mai putin reprezentantii PD-L, asa cum a anuntat miercuri conservatorul Marius Marinescu. Potrivit senatorului PC, ancheta va urmari aflarea vinovatilor pentru dezertarea sirianului condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru acte de terorism. "Trebuie sa dam un raspuns cetatenilor Romaniei cu privire la fuga lui Omar Hayssam din Romania", se arata in nota de fundamentare a proiectului de infiintare a comisiei de ancheta.

Cererea adresata conducerii Senatului vizeaza de asemenea desecretizarea tuturor documentelor legate de parasirea ilegala a tarii de catre Omar Hayssam si solicita acestei institutii sa ceara tuturor organelor de stat sa puna la dispozitia comisiei de ancheta orice informatii si documente de natura sa serveasca activitatii acesteia.

Potrivit proiectului de hotarare, raportul comisiei de ancheta ar urma sa fie prezentat pana pe 31 octombrie anul curent.

PC pune astfel in practica o solicitare mai veche a liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor, dar la care a aderat si presedintele-fondator al conservatorilor, Dan Voiculescu. La inceputul lunii ianuarie a acestui an, Voiculescu considera binevenita propunerea reactivarii comisiei parlamentare care a cercetat cazul Hayssam si formulata de liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ)se alfa in pronuntare pe recursul formulat de avocatii lui Omar Hayssam, care au cerut casarea sentintei Curtii de Apel Bucuresti prin care sirianul a fost condamnat la 20 de ani inchisoare pentru terorism si trimiterea dosarului spre rejudecare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.