Manelele romanesti intra la „all-inclusive" pe litoralul bulgaresc.

Mii de romani au intampinat Sarbatorile Pascale pe litoralul bulgaresc, transformat pentru cateva zile intr-un adevarat fief al manelelor. Vrand, nevrand, putinii turisti bulgari sau de alte natii, veniti la Albena sau Nisipurile de Aur sa petreaca in liniste, au trebuit sa-i suporte pe Guta si compania la aproape fiecare colt de strada. Povestea se va repeta, cu siguranta, si de 1 Mai.

„Obiceiurile" romanesti, din pacate, nu s-au rezumat la muzica data la maximum. In ciuda eforturilor hotelierilor de a oferi cele mai bune conditii, oaspetii din Romania nu au fost prea impresionati.
Cu toate ca parcarile aveau locuri suficiente, multi dintre turisti si-au parcat masinile direct pe peluzele cu gazon, impecabil intretinute, numai din dorinta de a fi cat mai aproape de locurile de cazare. Politia din Albena a avut consemn sa nu-i deranjeze pe oaspeti, asa ca niciun turist nu s-a ales cu amenda si masina ridicata, cum s-ar fi intamplat in orice alta situatie.

Ambianta manelelor date la maximum era omni­prezenta: pe strazi, in hotel, in restaurant, in masini. Nu puteai scapa de Guta si de Minune nici macar in baruri. Turisti cu "initiativa" aproape i-au fortat pe barmani sa puna cd-uri cu manele aduse special de acasa.

„Iar au venit nesimtitii de romani!"

In hoteluri, acelasi balamuc, tipic romanesc. "Iar au venit nesimtitii de romani", vorbeau intre ei doi chelneri, convinsi ca nu-i intelege nimeni. Indignarea angajatilor hotelului era indreptatita. In restaurantul cu servire all-inclusive, romanii au dat buzna cu o precipitare greu de descris in cuvinte.

Cei mai multi isi umpleau cu varf farfuriile, cu toate ca nu reuseau sa manance nici macar jumatate. Altii plecau cu tacamurile direct in camere, in ciuda unui anunt, scris chiar in limba romana, in care se spunea ca nu este permisa scoaterea alimentelor din restaurant.

Hotelierii bulgari vor rasufla usurati abia dupa 2 mai, cand cei mai multi dintre turistii romani isi vor termina vacanta si vor reveni in tara.

Preturi ca in sezonul estival in statiunile romanesti

Chiar daca preturile hotelurilor de pe malul romanesc al Marii Negre sunt asemanatoare cu cele din plin sezon estival, majoritatea romanilor, dar si multi cetateni straini au ales sa isi petreaca in tara minivacanta de 1 Mai.

Hotelierii de la malul marii spun ca foarte multi dintre turisti si-au rezervat cu mai bine de o luna in urma camere de cazare la hotelurile de 3 si 4 stele, iar pentru o singura noapte de cazare acestia platesc chiar si pana la 600 de lei de persoana.

Reprezentantii Directiei Apelor Dobrogea-Litoral (DADL) le-au recomandat insa turistilor sa nu intre in apa marii pana la inceperea sezonului de imbaiere, respectiv 1 iunie, din cauza temperaturii scazute a apei si a lipsei serviciului Salvamar. Totusi, cativa temerari s-au avantat in valurile marii.

Carciumarii din Vama sunt pregatiti

Vama Veche este inca pustie, nefiind luata cu asalt, de Paste, din cauza vremii! Carciumarii locali sunt totusi pregatiti, pentru ca in Vama sunt asteptati, in zilele urmatoare, sute, daca nu chiar mii de tineri in cautare de distractie. Iar cum temperaturile sunt inca scazute pentru camping, locurile de cazare vor fi, mai mult ca sigur, insuficiente!

Aceasta mai ales ca locurile de cazare din Vama Veche sunt insuficiente si vara, si asta in conditiile in care sute de turisti stau la cort. In aceeasi ordine de idei, se lucreaza de zor la redeschiderea barurilor care, pe timp de iarna, au fost "abandonate". Primii turisti sunt asteptati incepand de miercuri si joi, dar Vama se va umple pana la refuz, cel mai probabil, vineri seara.

Pe de alta parte, Vama Veche a fost vizitabila pe parcursul intregii ierni, mai ales de catre impatimiti, cateva localuri fiind deschise permanent.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.