"Starea de sanatate a patriarhului este excelenta. La sase saptamani de la operatie, va mai face o radiografie si vom stabili, atunci, daca ii vor fi scoase astelele sau va trebui sa le mai poarte o perioada. Suruburile din picior ii vor fi scoase dupa doua luni de la operatie. La slujba de Inviere va participa fie asezat intr-un jilt, fie sprijinit in carje sau intr-un cadru metalic. Oricum, va putea sa dea Lumina credinciosilor", a precizat directorul spitalului Militar.

Potrivit biroului de presa al Patriarhiei, capul Bisericii Ortodoxe Romane a fost externat din spitalul Militar marti seara si urmeaza un program de recuperarea la resedinta oficiala din Dealul Mitropoliei, sub supravegherea unei echipe medicale de la spital.

Patriarhul Daniel a fost operat la Spitalul de Urgenta Militar Central pe 30 martie, dupa ce si-a fracurat glezna stanga in timp ce urca treptele de la intrarea in Palatul Patriarhal, resedinta sa oficiala.

Pe durata internarii, patriarhului i-au fost facute investigatii medicale complete, inclusiv de cardiologie, neurologie si medicina interna, investigatii efectuate de o comisie special constituita de ministerul Sanatatii.