Patriarhul Daniel, care urmeaza programul de recuperare la resedinta patriarhala dupa ce a fost externat, marti, din spitalul Militar, nu va oficia slujba de Inviere, dar va participa la aceasta, asezat intr-un jilt sau sprijinit intr-un cadru, a anuntat directorul spitalului, Ioan Sarbu, potrivit NewsIn.

"Starea de sanatate a patriarhului este excelenta. La sase saptamani de la operatie, va mai face o radiografie si vom stabili, atunci, daca ii vor fi scoase astelele sau va trebui sa le mai poarte o perioada. Suruburile din picior ii vor fi scoase dupa doua luni de la operatie. La slujba de Inviere va participa fie asezat intr-un jilt, fie sprijinit in carje sau intr-un cadru metalic. Oricum, va putea sa dea Lumina credinciosilor", a precizat directorul spitalului Militar.

Potrivit biroului de presa al Patriarhiei, capul Bisericii Ortodoxe Romane a fost externat din spitalul Militar marti seara si urmeaza un program de recuperarea la resedinta oficiala din Dealul Mitropoliei, sub supravegherea unei echipe medicale de la spital.

Patriarhul Daniel a fost operat la Spitalul de Urgenta Militar Central pe 30 martie, dupa ce si-a fracurat glezna stanga in timp ce urca treptele de la intrarea in Palatul Patriarhal, resedinta sa oficiala.

Pe durata internarii, patriarhului i-au fost facute investigatii medicale complete, inclusiv de cardiologie, neurologie si medicina interna, investigatii efectuate de o comisie special constituita de ministerul Sanatatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.