Premierul Calin Popescu Tariceanu este marti, 22 aprilie in Franta, intr-o vizita oficiala. Seful Guvernului se va intalni cu omologul sau, Francois Fillon, pentru a stabili asa numita "foaie de parcurs" prin care urmeaza sa se realizeze parteneriatul strategic dintre cele doua tari.
Reamintim, parteneriatul strategic dintre Bucuresti si Paris a fost semnat la inceputul lui februarie, cand presedintele Nicolas Sarkozy a fost in Romania.

Cadrul a fost construit, acum trebuie umplut. Este ceea ce se duce sa faca premierul roman la Paris. Impreuna cu Francois Fillon, va vedea care sunt capitolele in care Franta si Romania pot colabora strans. Domeniile sunt numeroase : fie ca e vorba despre energie, unde Franta ar vrea sa construiasca in Romania centrale nucleare, agricultura - modelul francez de invatamint agricol ar trebui urmat si in Romania - spunea recent seful Guvernulu sau transporturi : Bucurestiul doreste ca linia de tren rapid dintre Paris si Budapesta sa fie prelungita si in Romania.


Despre autor:

Sursa: Rfi.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.