Viitorul ministru de interne al lui Silvio Belusconi, Roberto Maroni, a sugerat luni ca vor fi luate masuri specifice impotriva imigrantilor romani, potrivit unui interviu publicat luni de Corriere della Sera, potrivit NewsIn.
Intrebat cu privire la politica urmatorului guvern in materie de securitate, viitorul ministrul promite "mai multa rigoare fata de imigratia ilegala". "Avem nevoie de curatenie si de mai multa politie", a adaugat el, facand o legatura intre infractionalitate si "imigratia, de cele mai multe ori ilegala".

"Nu vrem sa militarizam teritoriul, ci sa-l controlam", a spus el, in conditiile in care doua violuri s-au inregistrat zilele trecute - unul la Milano, atribuit unui egiptean, si altul la Roma, atribuit unui roman - ceea ce a dus la o polemica cu privire la securitate intre stanga si dreapta. Ministrul a lasat sa se inteleaga ca vor fi luate masuri specifice impotriva cetatenilor romani.

"Trebuie sa gasim o solutie pentru ei, cu o masura ad hoc, pentru ca sunt membri UE", a declarat el, reprosand guvernului Prodi ca nu a "impus barierele necesare" in ceea ce priveste sosirea romanilor in Italia, dupa aderarea Romaniei la UE in ianuarie 2007.

Aproximativ 342.000 romani traiesc in Italia, potrivit datelor oficiale, insa organizatia Caritas evalueaza numarul acestora la 556.000.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.