Presedintele Basescu a semnat azi decretele de acordare a gradului de general de brigada cu o stea prim-ajunctului directorului SRI, Florian Coldea, si adjunctului directorului SRI, Ion Grosu, informeaza Administratia Prezidentiala, printr-un comunicat remis NewsIn.

Florian Coldea este din data de 27 iulie 2005 prim-adjunct al Directorului Serviciului Roman de Informatii. Pana la numirea actualului director, George Maior, pe 6 octombrie 2006, Coldea a condus interimar SRI, urmare a demisiei lui Radu Timofte ce s-a produs dupa scandalul fugii lui Omar Hayssam.

Numele lui Coldea a fost amestecat in mai 2007 in scandalul biletelelor pe care le-a scris despre cativa judecatori ai CCR care ar fi colaborat cu fosta Securitate, documente ajunse in posesia PSD si prezentate de Mircea Geoana, inainte de votul din Parlament pentru suspendarea presedintelui Basescu. Coldea a fost audiat de comisia speciala de control a SRI, iar serviciul a fost acuzat de PNL si PSD ca practica actiuni de politie politica in favoarea presedintelui.

Ion Grosu a fost director de cabinet al directorului SRI si a detinut diferite functii in cadrul MAp: sef al Directiei Cooperare Militara Internationala atasat al apararii, militar, aero si naval al Romaniei in Republica Italiana, consilier al secretarului de stat si sef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantica si Politica de Aparare etc. In anul 2003 a fost avansat la gradul de colonel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.