Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a sesizat Senatul pentru a cere urmarirea penala fata de ministrul muncii, Paul Pacuraru, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, informeaza DNA printr-un comunicat remis astazi Agentiei NewsIn.

DNA a sesizat Senatul pentru a cere inceprerea urmarii penale in cazul ministrului Paul Pacuraru in conformitate cu prevederile art. 109 alin. 2 din Constitutia Romaniei si art. 12 si 19 din Legea 115/1999 privind raspunderea ministeriala, republicata si avand in vedere Decizia Curtii Constitutionale nr.270 din 10 martie 2008, se arata in comunicatul DNA.

Procurorul sef al DNA l-a sesizat pe 24 septembrie 2007 pe presedintele Romaniei pentru anchetarea ministrului muncii, familiei si egalitatii de sanse, Paul Pacuraru, pentru luare de mita in dosarul nr. 239/P/2007. Ministrul muncii, Paul Pacuraru, a declarat pe 11 octombrie, ca, in dosarul lui care se afla la DNA, luarea de mita este "o infractiune conexa, nu directa", si are in spatele ei "zero lei si zero bani".

Potrivit ziarului "Cotidianul" in timp ce SRI asculta telefoanele liderului PNL Gorj, Dan Ilie Morega, acuzat in scandalul banilor pentru partid adunati de la institutii descentralizate, procurorii ar fi descoperit doua convorbiri in care ministrul muncii il ruga pe Morega sa-l prezinte pe fiul sau directorului de la Rovinari.

In acest context, Pacuraru l-ar fi rugat pe Morega sa intervina pe langa directorii Societatii Nationale a Lignitului Oltenia si cei ai complexurilor energetice Turceni si Rovinari, astfel incat acestia sa acorde contracte societatii Intratest, firma condusa de Mihnea Pacuraru, fiul ministrului muncii. Potrivit Cotidianului, Mihnea Pacuraru nu a avut succes, insa ar fi semnat contracte cu Societatea Nationala a Lignitului si la Turceni. Fiul lui Paul Pacuraru si-a infiintat firma Intratest, pe 20 iunie, la doua luni dupa ce tatal sau fusese numit ministru.

Lui Dan Ilie Morega i-au fost aduse la cunostinta invinuirile pe 30 ianuarie 2008 de catre procurorii DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.