Bugetarii vor primi tichete cadou de Paste. Guvernul a modificat, in sedinta de astazi, Ordonanta de Urgenta prin care suspenda acordarea acestor bonuri. Un tichet cadou valoreaza intre 10 si 50 de lei.

Guvernul a adoptat, miercuri, Ordonanta de Urgenta care prevede sursele de finantare pentru tichetele cadou, drept urmare, aceste suplimente vor fi acordate in limitele legii bugetului si in functie de veniturile administratiei publice locale, a transmis purtatorul de cuvant al Executivului.

Potrivit The Money Chanel, prin Ordonanta de Urgenta adoptata miercuri, Guvernul permite ordonatorilor de credite ai institutiilor administratiei publice locale si centrale sa acorde, in continuare, tichetele cadou, fiind, insa, conditionati de doua amendamente. Primul dintre ele face referire la legea bugetului si la faptul ca functionarii, apartinand institutiilor din administratia centrala, pot primi suplimentele doar in conditiile impuse de acest act normativ.

Al doilea amendament prevede ca tichetele cadou pentru bugetarii din administratia locala sa fie suportate din veniturile proprii ale autoritatii locale si din bugetele serviciilor aflate in subordine.