Trimisul special al ziarului "Adevarul" a reusit sa descopere unul dintre martorii invocati de Crulic in apararea sa. Ghidul de pe autocarul cu care acesta a calatorit la Milano sustine ca tanarul se afla in Italia la data si ora la care s-a comis furtul din Polonia.

Aceasta marturie ar putea schimba total cursul anchetelor oficiale, nemaiputand fi exclusa ipoteza nevinovatiei lui Crulic. In acest caz, ar insemna ca tanarul roman a murit in chinuri groaznice, nevinovat!
Ghidul unei agentii de turism din Cracovia face marturisiri cutremuratoare, referitor la cazul romanului Daniel Claudiu Crulic, mort in Polonia. Sabina Ciepiela, ghid al Agentiei "Jordan", a declarat pentru "Adevarul" ca tanarul roman nici macar nu se afla in Polonia, ci in Italia, atunci cand a fost comis furtul de care el era acuzat.

Daniel era in Milano pe 11 iulie

Atat biletul de autocar, cat si tabelul cu numele pasagerilor, dar, si mai important, ghidul care a insotit grupul ce calatorea din Cracovia in Milano confirma nevinovatia lui Daniel Claudiu Crulic. Ghidul Agentiei "Jordan", Sabina Ciepiela, este cat se poate de sigur ca s-a aflat in acelasi autocar cu Daniel Claudiu Crulic, pe 10 si 11 iulie 2007, pe ruta Cracovia-Milano.

"Claudiu Crulic a ramas in Milano, unde am ajuns in data de 11 iulie, in jurul pranzului. Furtul de care a fost acuzat s-a comis tot pe 11 iulie, dar in Cracovia. Nu ar fi avut cand si cum sa se intoarca, in mod clar", declara Sabina Ciepiela. Aceasta este foarte sigura, caci romanul era un client fidel al Agentiei "Jordan" si mai calatorise in Italia, de cateva ori, avand-o drept ghid pe Sabina Ciepiela.

Ghidul Sabina Ciepiela adauga ca este bulversata de ceea ce s-a intamplat si isi exprima mirarea si, in acelasi timp, indignarea, fata de faptul ca autoritatile poloneze nu au verificat spusele lui Daniel Claudiu Crulic.

„Romanul era clientul nostru fidel"

"Nu a venit nimeni, nici de la Politie, nici de la Procuratura, sa verifice daca romanul spunea adevarul atunci cand a declarat ca nu s-a aflat in Polonia, ci in Italia, la data la care furtul de care era acuzat a fost comis. Sunt si acum bulversata si cutremurata. Nu mi-a venit sa cred cand am aflat, zilele trecute. Cel care a citit in presa de moartea lui Crulic a fost seful meu, patronul agentiei, care stia ca romanul era unul dintre clientii nostri fideli.

A venit si m-a intrebat daca stiam de arestarea si moartea sa. Am verificat inca o data in actele agentiei, ca sa fim siguri. S-a adeverit ca fusese plecat cu noi la acea data, cand a fost comis furtul", conchide, socata, Sabina Ciepiela.

Daniel Claudiu Crulic a fost arestat in 10 septembrie 2007, pe motiv ca ar fi furat portmoneul unui judecator, intr-un magazin din Cracovia, in data de 11 iulie. Data la care se afla, dupa cum sustine Sabina Ciepieli, in Milano. Pe data de 18 septembrie a intrat in greva foamei, dar nimeni nu avea sa-l ia in seama pana in 17 ianuarie 2008, cand a fost eliberat tocmai pentru a fi transportat la spital. Din pacate, mult prea tarziu, caci romanul care avea 33 de ani si-a pierdut viata in nici 24 de ore.

Premierul Tariceanu a calificat ca fiind "insuficient" raportul MAE referitor la cazul Crulic. "Exista si o responsabilitate a autoritatilor poloneze, intrucat nu au informat asupra cazului, dar trebuia si mai multa atentie in aceasta privinta din partea consulatului roman", a spus Tariceanu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.