Statutul polistitului ii nemultumeste pe reprezentantii acestei categorii profesionale, astfel ca sambata va fi organizat un miting si un mars in centrul Capitalei.

Pe aceasta cale agentii vor cere ca in legea ce le reglementeaza meseria sa fie specificate clar drepturile lor in cazul in care sunt chemati in instanta sau mutati in alt oras.

Sindicalistii vor sa obtina si modificarea legislatiei penale privind sanctionarea faptelor de ultraj, respectarea Acordului privind raporturile de serviciu pentru politisti, incheierea asigurarilor de viata conform legii actuale.

O alta doleanta a politistilor ar fi aceea ca ar trebui sa obtina majorarea coeficientilor de ierarhizare a agentilor si ofiterilor de politie si acordarea sporului de fidelitate si primei de concediu personalului contractual.

La miting vor participa sindicalisti din toata tara, potrivit presedintelui Sindicatului Politistilor si Personalului Contractual, Liviu Butunoiu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.