Firma de relatii publice Burson-Marsteller, condusa de fostul strateg electoral al lui Hillary Clinton, Mark Penn, si-a oferit in trecut serviciile si fostului dictator roman Nicolae Ceausescu si despotului argentinian Jorge Videla, relateaza Liberation in editia electronica.

Mark Penn, strateg de campanie pentru senatorul democrat Hillary Clinton, s-a retras din aceasta functie duminica din cauza unui conflict de interese. Penn, presedinte al firmei de relatii pu-blice Burson-Marsteller, promova in paralel un acord de liber schimb intre Statele Unite si Columbia, caruia senatorul de New York i s-a opus vehement.

Renumita firma americana "fara scrupule" a oferit, in cursul anilor, serviciile fostului dictator român Nicolae Ceausescu si a celui argentinian Jorge Videla, scrie publicatia franceza. In timp ce Penn coordona campania electorala a senatorului Hillary Clinton, servicii in schimbul carora fosta prima doamna a achitat un onorariu de cinci milioane de dolari, el se ocupa si de actuala sa clientela, printre care si compania privata de securitate Blackwater, implicata in mai multe scandaluri in Irak.

In timp ce senatorul democrat depune eforturi pentru ralierea sprijinului sindicatelor ame-ricane, campaniile anti-sindicale reprezinta una din specialitatile firmei Burson-Marsteller. In consecinta, scrie Liberation, candidatul democrat, deja perceputa drept "vicleana" de o mare parte a electoratului american, ar fi putut sa isi aleaga un partener mai bun. Strategia electorala pe care el a initiat-o pentru Hillary Clinton, cea care promova "experienta" fostei prime doamne, s-a dovedit una ineficienta si i-a permis lui Barack Obama sa se prezinte drept un promotor al "schimbarii".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.