Traian Basescu sustine ca Omar Hayssam a fugit din Romania tirindu-se printre oi. Jurnalul National demonstreaza cu documente ca ADN-ul oilor de pe nava Iman T "miroase" a praf de pusca. Cu alte cuvinte, ca oile omului de afaceri sirian erau obuze de mortiere.

Seful statului i-a incurajat public pe procurori la Bilantul Parchetului General, sa nu se lase doboriti de "presiunile publice, presiunile facute de trusturile media" – sunt adevarate si v-o spun ca om care traieste continuu in aceasta presiune mediatica.

"Aveti insa obligatia sa treceti peste acest tip de presiune, cum aveti obligatia sa treceti peste presiunea politicului. As fi vrut sa exemplific acest tip de presiune, insa riscurile sunt foarte mari, pentru ca sunt dosare in lucru si a discuta despre ele si a arata cum se face presiunea ar putea fi interpretat ca o presiune a mea pe magistratii procurori. Ma voi referi la un caz deja judecat, cu hotarire definitiva si irevocabila: ati observat cit de mediatizat a fost faptul ca un terorist condamnat definitiv si irevocabil a plecat ca un boier cu avionul, cind el a plecat tirindu-se printre oi?!"

Discursul lui Traian Basescu, disponibil pe site-ul Administratiei Prezidentiale (www.presidency.ro) a continuat cu atacuri virulente la adresa "celor care i-au dat IPRS Baneasa, care i-au dat Foresta Nehoiu, care i-au dat padurile patriei la dispozitie, care l-au luat in avion cu ei in deplasari".

Toti acestia, ale caror nume au fost relevate ulterior opiniei publice, erau vinovati, in opinia presedintelui Romaniei, ca aveau interes "sa se produca o decredibilizare atit a instantei, atit a procurorului, cit si a factorului politic de astazi, presupus a fi cel care era interesat in rezolvarea legala a proceselor".

Mai mult, Traian Basescu a simtit nevoia sa avertizeze procurorii: "Veti avea o mare lupta cu partea din media in tentativa Justitiei de a judeca probele cu privire la modul cum a plecat domnul Omar Hayssam. Acum ii putem spune infractorul Omar Hayssam, dar va previn ca este ciclul doi al atacurilor pe Justitie, pentru ca a fost demonstrat modul cum a plecat, dar cei pe care i-a hranit cu bani, cei care voiau sa-l faca parlamentar au tot interesul ca dumneavoastra sa nu judecati si sa nu se ajunga la o concluzie asupra modului cum a fugit din tara Omar Hayssam".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.