NATO nu isi poate permite sa piarda batalia impotriva talibanilor si militantilor al-Qaida din Afganistan, a declarat presedintele american George W. Bush astazi, in discursul sustinut la Conferinta de la Bucuresti, inaintea summitului NATO, informeaza NewsIn.

"Asa cum presedintele Sarkozy a spus la Londra saptamana trecuta, nu ne permitem sa pierdem in Afganistan. Indiferent cat ne costa, indiferent cat de greu va fi, nu ne permitem sa pierdem, trebuie sa castigam. Sunt complet de acord", a spus Bush in discursul sustinut cu cateva ore inainte de inceperea summitului.

"Daca nu invingem teroristii in Afganistan, vom fi nevoiti sa ne luptam cu ei pe teritoriul nostru", a spus Bush, adaugand ca misiunea NATO din aceasta tara trebuie sa fie prioritatea Aliantei.

Potrivit Cotidianul, George W. Bush si-a intarit afirmatiile, amintind de moartea soldatului roman Aurel Marcu. “Exemplul sau este o valoare si o inspiratie pentru noi toti si sunt foarte bucuros ca sotia lui ni s-a alaturat azi. Vreau sa stie ca fapta lui are aprecierea poporului american”, a declarat Bush, care reafirma astfel pozitia sa, potrivit careia razboiul trebuie castigat cu orice pret.

"Amenintarea terorista este reala, este criminala, si invingerea acestui inamic este prima prioritate a NATO. Alianta noastra trebuie sa ramana hotarata si sa duca la bun sfarsit aceasta lupta", a spus presedintele american.

George W. Bush a reamintit faptul ca Statele Unite au decis sa trimita inca 3.000 de puscasi marini in Afganistan si a insistat ca si celelalte tari aliate sa faca acelasi lucru.

"Cerem si celorlalte tari sa furnizeze forte suplimentare", a declarat Bush.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.