Delegatia Macedoniei a sosit astazi, la ora 12:00, pe Aeroportul "Henri Coanda" din Capitala, in timp ce delegatia Serbiei, a sosit in jurul orei orei 14:00, informeaza NewsIn.

In cursul acestei dupa-amiezi este asteptata sosirea altor 10 aeronave cu delegatii oficiale.

Delegatii, oficialii guvernamentali si jurnalistii sunt preluati de la scara avionului de masinile oficiale.

In afara delegatiilor din cele 25 de tari membre NATO, la summit-ul NATO de la Bucuresti vor veni reprezentanti a 23 de parteneri ai NATO pentru pace, plus delegatii din Australia, Japonia, Noua Zeelanda, Iordania, Singapore, precum si oficiali de la Banca Mondiala, Natiunile Unite, Comisia Europeana. Din estimarile oficialilor romani, in total, delegatiile oficiale vor cuprinde peste 3000 de oameni.

Pana la inaintea ultimei saptamani din martie fusese confirmata participarea a 24 de sefi de stat si a 26 de sefi de guvern. La evenimentul gazduit de la Bucuresti este pentru prima data cand un secretar general al ONU, functie detinut acum de Ban Ki-Moon, va fi prezent la un summit NATO.

Summitul incepe pe 2 aprilie cu un dineu de lucru la Palatul Cotroceni, in fornat restrans, unde vor fi negociate ultimele pozitii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.