Patriarhul Daniel si-a fracturat glezna stanga, ieri, imediat dupa Sfinta Liturghie, in timp ce urca scarile Casei Patriarhale. Preafericitul a fost internat la Spitalul Militar din Bucuresti unde a suferit o interventie chirurgicala, care a durat o ora si 25 de minute

Potrivit Ziua, starea de sanatate a patriarhului Daniel este buna, insa nu va avea voie sa calce pe picior timp de sase saptamani, a anuntat managerul Spitalului Militar, generalul Ioan Sarbu. Patriarhul s-a prezentat la urgente in jurul orei 13.30, dupa ce s-a accidentat in timp ce urca scarile spre resedinta patriarhala. In urma examenelor de specialitate, medicii au stabilit ca este vorba de o "fractura bimaleolara cominutiva cu luxatie interna astragaliana si diastazis tibio-peronier glezna stanga".

Interventia chirurgicala s-a desfasurat fara incidente sau accidente anestezico- chirurgicale, iar starea de sanatate a Prea Fericitului Daniel este buna. Parametrii functiilor vitale sunt in limitele normale“, a declarat Ioan Sarbu, managerul Spitalului Militar. Patriarhul Daniel va mai ramane in spital sub supraveghere medicala inca cinci zile si nu va mai putea calca pe piciorul operat cel putin sase saptamani. Medicii spun ca Prea Fericitul ar putea participa la slujba de Inviere.

„Cred ca Patriarhul Daniel va participa la slujba de Inviere chiar si in aceste conditii“, a mai spus Ioan Sarbu, citat de EVZ. Parintele arhimandrit Timotei Aioanei, consilier patriarhal, a declarat ca Intaista- tatorul Bisericii Ortodoxe Romane le multumeste credincios ilor care se roaga pentru sanatatea lui si a echipei de medici care l-a operat. Cel de-al saselea patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, Prea Fericitul Parinte Daniel, are 56 de ani si a fost intronizat anul trecut, pe 12 septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.