Pesedistii si peremistii s-au grabit vineri sa-si anunte sustinerea pentru protestatarii de la Pitesti
PSD continua sa faca cu ochiul sindicatelor. La o zi dupa ce a incheiat un acord de sprijin cu CNSLR-Fratia, social democratii si-au anuntat solidaritatea cu grevistii de la uzina Dacia din Pitesti. Nu doar la nivel de partid, ci si la nivelul grupului socialist din Parlamentul European.

"Presedintele PES, Paul Nyrup Rasmussen, care este si vicepresedinte al grupului socialistilor europeni din Parlamentul European, impreuna cu grupul parlamentarilor PSD, au stabilit o pozitie comuna a PES si a grupului social democratilor romani in PE, in care se exprima solidaritatea cu actiunea grevista de la Dacia Renault", a declarat vineri europarlamentarul Adrian Severin, citat de MEDIAFAX.

El a aratat ca Rasmussen a trimis grevistilor un mesaj in care a sintetizat aceasta pozitie comuna. "Avem toata simpatia cu lucratorii de la Dacia din Romania si care cer o mai corecta distributie a profiturilor rezultate din munca lor. O data cu globalizarea, sint prea multi muncitori care traiesc cu teama ca salariile lor vor fi reduse si exista prea multe companii care vor sa ameninte cu realocarea intr-o alta tara a fabricilor respective, acolo unde sint lucratori gata sa-si vinda munca mai ieftin. Trebuie sa punem capat acestor temeri si acestor amenintari in special in tarile UE.

Globalizarea nu este o justificare pentru lacomia globala sau pentru exploatarea globala. De aceea avem nevoie de un partid puternic al socialistilor europeni, de o miscare sindicala puternica in cadrul Europei. Speram ca aceste greve din Romania vor putea fi rezolvate spre satisfactia muncitorilor si a familiilor acestora, pastrindu-se grija pentru eficienta societatii Dacia Renault", a citat Severin din mesajul presedintelui PES.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.