Presedintele Partidului National Liberal, Calin Popescu Tariceanu, prezent ieri, la Drobeta Turnu Severin, i-a atacat pe liderii democrat-liberali Emil Boc si Theodor Stolojan, facandu-i "papagali care repeta tot ce spune presedintele Traian Basescu"
Dupa lansarea celor 66 de candidati liberali la primariile din judetul Mehedinti, intr-un discurs acid Calin Popescu Tariceanunu s-a referit la cei doi lideri PDL Boc si Stolojan ca fiind "doi papagali care repeta tot ce spune presedintele Traian Basescu".

"Liberalii trebuie sa aiba grija sa discearna, nu la fel ca cei doi lideri Boc si Stolojan, care repeta ca papagalii tot ce spune Basescu. Adevaratii liberali sunt in PNL, si nu in PDL", a afirmat Tariceanu. Liderul liberal a mai explicat ca locul "adevaratilor liberali" nu este in PDL. "Adevaratii liberali nu au ce sa caute in PD-L, acolo unde se pedepseste delictul de opinie, si unde toata lumea trebuie sa faca acelasi lucru pe care-l face familia Basescu si sa nu cumva sa supere familia Basescu. Am vazut ce inseamna o tara dominata de o singura persoana, pana la finele anului 1989. Romanii s-au saturat de acest gen de a face politica in care o singura persoana dicteaza si ceilalti executa" de afirmat premierul Tariceanu.
Pentru Primaria municipiului Drobeta Turnu Severin, candidatul PNL a fost desemnat Constantin Saceanu, fost subprefect de Mehedinti si actual director al Regiei pentru Activitati Nucleare din Drobeta Turnu Severin.

Tariceanu a mai spus, la evenimentul respectiv, ca scopul Partidului National Liberal este acela de a castiga cat mai multe primarii din resedintele de judet din tara, informeaza Mediafax.

Ministerul Economiei sa-si asigure un rol esential in construirea unei noi centrale nucleare

Ministerul Economiei si Finantelor ar trebui sa-si asigure rolul de piesa esentiala in construirea unei noi centrale nucleare, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu dupa o vizita la Romag Prod, unitatea de productie a apei grele din Drobeta Turnu Severin, si la Uzina de vagoane Meva.

"Romag Prod este o unitate care reprezinta o piesa esentiala in angrenajul energetric romanesc pentru ca asigura o parte din materia prima pentru centrala nucleara de la Cernavoda. Deja se produce apa grea pentru unitatile 3 si 4 si vom demara in curand constructia unei noi centrale nucleare. Problema de viitor este aceea de siguranta energetica pentru Romania, producerea energiei electrice la un pret competitiv, care sa sprijine dezvoltarea tarii. Am vorbit despre proiectul de constructie a unei noi centrale in Romania, proiect de care ar trebui sa se ocupe Ministerul Economiei si Finantelor", a spus Tariceanu.
In ceea ce priveste locatia in care va fi construita a doua centrala nucleara din Romania, el nu a spus cu exactitate, dar a adaugat ca este nevoie de studii aprofundate pentru ca noua centrala are nevoie de un debit important de apa bruta.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a vizitat, ieri uzina de vagoane Meva si unitatea de productie a apei grele Romag Prod din Drobeta Turnu Severin, dupa care a participat la lansarea candidatilor PNL la cele 66 de primarii din judetul Mehedinti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.