rimarul municipiului Medgidia, Dumitru Moinescu, a depus plngere penala mpotriva premierului Calin Popescu Tariceanu si a ministrilor Varujan Vosganian si Cristian David, pe care i acuza de abuz n serviciu contra intereselor publice, potrivit NewsIn
Edilul democrat-liberal spune ca ar fi trebuit sa primeasca peste 1,7 milioane de lei de la bugetul de stat, suma ce reprezinta subventia pentru energia termica, insa a primit numai 1,334 milioane de lei. Potrivit primarului, Tariceanu si cei doi ministri au decis reducerea bugetului, „fara sa ii intereseze de locuitorii Medgidiei“, si au transmis-o prin adresa 487147/3.03.2008, atunci cind bugetul pe 2007 era deja inchis. Plingerea penala a fost inaintata Parchetului de pe linga ICCJ, arata Cotidianul.

"In acest an, Primaria Medgidia ar fi trebuit sa primeasca suma de 1.065.580 lei, insa Guvernul a alocat suma de 320.00 lei, creand un prejudiciu de 745.580 lei. Legea se pastreaza, dar tocmai Guvernul nu o respecta. Aceste sume nu pot fi rectificate si nici acoperite de administratia locala”, a afirmat primarul Medgidiei, citat de Gardianul. Moinescu mai spune ca a inaintat Parchetului de pe Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere penala impotriva prim-ministrului Calin Popescu Tariceanu si a ministrilor Varujan Vosganian si Cristian David pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.