Dosarul prin care ministrul Adrian Cioroianu a solicitat un post de profesor universitar la Facultatea de Istorie a Universitatii Bucuresti a fost respins de Ministerul Educatiei, au declarat surse din Consiliul National de Atestare a Titlurilor Universitare, citate de NewsIn.
Motivul respingerii este faptul ca dosarul era incomplet, potrivit surselor, nefiind clar daca este vorba despre absenta doar a diplomei de doctorat sau si a numarului suficient de lucrari publicate de Cioroianu în domeniul istoriei. Dosarul prin care se aplica în vederea obtinerii titlului de profesor universitar trebuie sa contina, între altele, diploma de doctorat, o evaluare profesionala si o mapa cu contributii stiintifice semnificative. „Cei din minister au constatat lipsa diplomei de doctorat, precum si a altor acte“, au afirmat aceleasi surse. Titlul de doctor, atestat prin diploma, este una dintre conditiile obligatorii pentru ca Adrian Cioroianu, în prezent conferentiar doctor, sa avanseze la gradul de profesor universitar. În prima faza, conducerea Facultatii de Istorie din cadrul Universitatii Bucuresti a analizat, a aprobat si a trimi
s mai departe dosarul candidatului Cioroianu. Dosarul a ajuns la Ministerul Educatiei, de unde însa nu a mai plecat catre Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) asa cum ar fi trebuit.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.