Raportul Departamentului de stat american dat publicitatii in urma cu doua zile face referire directa la cazul "Tiganca imputita", in care presedintele Basescu a jignit-o pe Andreea Pana, reporter la Antena 1, chiar in ziua in care avea loc referendumul privind suspendarea sa.
Raportul spune ca in Romania inalti oficiali, dar si jurnalisti fac declaratii discriminatorii. Sunt prezentate mai multe astfel de cazuri recente. Printre acestea declaratiile liderului PSD Vasile Dancu, dar si cele ale premierului, Calin Popescu Tariceanu, privind implicarea romilor in actiuni criminale si apetenta acestora pentru infractiuni. Evident, raportul Departamentului de stat nu uita sa aminteasca si de declaratiile ministrului de Externe, Adrian Cioroianu, facute imediat dupa cazul Mailat. Intr-o emisiune la Antena 3, Cioroianu spunea ca romii ar trebui trimisi intr-un lagar, indicand ca posibila locatie un desert din Egipt, tara de unde tocmai se intorsese dintr-o vizita oficiala.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.