Redactorul sef al cotidianului "Evenimentul Zilei", Razvan Ionescu, isi anunta astazi demisia, au declarat surse din piata media pentru NewsIn.
Ionescu a devenit redactor-sef la "Evenimentul Zilei" in decembrie 2004, cand l-a inlocuit pe Dan Turturica la conducerea ziarului. Potrivit surselor citate, Razvan Ionescu renunta la functia de la "Evenimentul Zilei" din motive personale.

Cotidianul "Evenimentul Zilei" face parte din din grupul elvetian Ringier AG, unul dintre cei mai mari editori de presa scrisa din Europa. In Romania, Ringier detine mai multe publicatii, printre care "Libertatea", "Capital", "Compact" si "Unica".

Redactorul-Sef si-a motivat plecarea, sustinind ca a fost nemultumit de „prestatia“ trustului, iar oficialii Ringier nu au avut nimic de comentat la declaratiile lui.

„Plec de la «Evenimentul zilei» pentru ca ziarul a ramas cu citiva ani in urma la nivelul comportamentului comercial“, a declarat Razvan Ionescu, redactorul-sef al publicatiei pina joi, intr-un comunicat de presa trimis la scurt timp dupa vestea data in redactie. „Decizia imi apartine 100%. Ea nu are nici o legatura cu anul electoral, cu PSD, cu Traian Basescu sau orice alt interes politic sau de business“, mai scrie demisionarul.

„Abandonez o provocare profesionala unica pentru ca eu si managerii Ringier vedem mult prea diferit perspectivele si solutiile pentru competitia teribila pe care o are de dus EVZ. Mai este de lucru foarte mult si pe continut la EVZ, dar in anul 2008, pe piata ziarelor quality, este nevoie de mult suport de publishing pentru a creste“, a continuat el, citat de EVZ.
„Avantajele competitionale ale Ringier in Romania nu s-au schimbat pentru EVZ: independenta editoriala absoluta, separare totala intre publicitate si continutul editorial, focus pe tiraj, audienta si rezultate financiare. Dar am realizat ca nu e suficient“, precizeaza jurnalistul

Contactat de Cotidianul, fostul redactor-sef declara ca „un ziar precum «Evenimentul zilei» nu are nevoie numai de editorial, are nevoie sa se sprijine, in paralel, si pe un comportament modernizat si adaptat competitiei si pietei. Multe dintre planurile noastre de marketing, de distributie, de vinzari au ramas doar pe hirtie, fara prea multe explicatii. O parte dintre motive le cunosc, altele imi sint straine“. Ionescu mai acuza totodata trustul pe care l-a parasit de „prea multa indecizie si prea putina viziune“, fara sa dea exemple. „Ar fi prea multe si prea in detaliu sa le enumar acum. Nu tin minte sa ma fi certat cu cineva dintre sefii de la Ringier in ultimele luni sau chiar in ultimul an.“


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.