Mult-mediatizatul pachet legislativ din Educatie nu mai are nici o sansa de a fi promulgat. Acum doua zile, asa cum a fost programat, comisiile de specialitate din Parlament nu s-au intrunit pentru a inainta plenului textele de proiecte. Pe de alta parte, Ministerul Educatiei recunoaste ca pachetul de legi nu a ajuns la forul legislativ.
Noul context politic amana, nu se stie pana cand, promulgarea pachetului de legi propus de ministrul educatiei, Cristian Adomnitei. Mai exact, cele trei proiecte de legi – Legea invatamantului preuniversitar, Legea invatamantului superior si Statutul personalului didactic din invatamant – nici nu vor mai fi vreodata promulgate in forma actuala deoarece, in opinia mai multor analisti din domeniu, acestea nu aduc nici o modificare de substanta in ceea ce priveste orientarea si dezvoltarea acestui domeniu social. “Era de asteptat sa se intample asa ceva. Aceste legi au cazut de bunavoie si nesilite de nimeni. Asa cum s-a vazut, comisiile de invatamant nu s-au intrunit luni, asa cum era programat, pentru a finaliza pachetul legislativ, in vederea trimiterii lui in plenul sedintei. Insa membrii comisiilor nici nu s-au sinchisit, deoarece cele trei proiecte de legi nu pot avea sustinere parlamentara, nici in plen, nici in comisie, pentru ca PNL-ul nu are majoritate. Mai mult, acestea nu vor fi luate in atentie, deoarece au fost facute in afara Parlamentului. In consecinta, documentele pot fi apreciate ca insemnand o forma de campanie electorala si este firesc sa nu fie luate in seama. Singura solutie pentru a avea castig de cauza, solutie pe care noi am propus-o ministrului Adomnitei cu mult timp inainte, ar fi fost ca aceste legi sa mearga pe «asumarea raspunderii». In alta ordine de idei, Tariceanu l-a mustruluit rau de tot pe Adomnitei ca i-a permis lui Basescu sa i-o ia inainte cu acel pact al educatiei, care, in fond, nu aduce nimic nou, ca si pachetul legislativ al ministrului. Deci, pana la summit, Parlamentul va lucra cu jumatate de norma, iar dupa aceea, majoritatea parlamentarilor vor pleca la alegerile pentru primarii”, ne-a declarat Gheorghe Radulescu, presedintele Agentiei pentru Asigurarea si Evaluarea Calitatii in Educatie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.