Data de 1 Martie a fost o zi speciala atåt pentru doamnele si domnisoarele care au asteptat venirea Martisorului, cåt si pentru festivalul international Cerbul de Aur
Televiziunea Romåna a organizat spectacolul “Cerbul de Aur, de la alb-negru la color”, un show care a demonstrat importanta evenimentului pentru viata muzicala romåneasca. Cerbul de Aur a primit ca martisor promisiunea de a avea in septembrie cea de a 17-a editie care va fi organizata la Brasov, orasul-emblema al evenimentului.

Gazdele evenimentului au fost Dan Teodorescu si Ruxandra Gheorghe, care au incercat pe tot parcursul emisiunii sa-i transmita rugaminti presedintelui-director general al SRTv, Alexandru Sassu, de a face posibila revenirea festivalului. Cei doi prezentatori au fost ajutati de Horia Moculescu, care s-a ocupat de invitatii speciali ai emisiunii. Gala a debutat cu prezentarea invitatilor speciali, personalitati care au scris istoria Cerbului de Aur, precum Constantin Draghici, Stela Popescu, Iurie Darie, Margareta Paslaru, Corina Chiriac, Doru Tufis, Carmen Dumitrescu, Ricky Dandel, Malina Olinescu, Luminita Anghel, Mihaela Mihai,Berti Barbera si multi alti sustinatori ai evenimentului. Constantin Draghici a deschis seara inchinata “Cerbului” interpretand melodia “Am strans toamna dupa toamna”, pe care a cantat-o in urma cu 40 de ani, in 1968, la prima editie a festivalului. Draghici ne-a marturisit ca a fost foarte emotionant sa urce din nou pe scena. “M-am intalnit cu atmosfera asa, chiar daca nu e una de festival si m-am intalnit cu atatia prieteni”, ne-a declarat solistul.

Un olandez, cel mai bun interpret al unei piese romånesti la Cerb

Evenimentul a gazduit si zece invitati straini care au interpretat melodii romanesti celebre cu care au participat la Cerbul de Aur, toate piesele fiind incadrate intr-un concurs la care publicul a decis castigatorul. Telespectatorii TVR l-au desemnat castigator pe Mike Paterson (Olanda) care a interpretat piesa “Sa nu-mi iei niciodata dragostea”, melodia formatiei Holograf. Celelalte noua piese au fost “Let Me Try” ( Pamela din Malta), “Nu-ti spun adio” (Garret Wall din Spania), “Ionel, Ionelule” (Jojo a Gogo din Franta), “Vin’ la mama de ma cere? (Jyleen, Elvetia), “Iarna” (Urban Tale din Finlanda), “Sufletul meu” (Vanessa Quai, Vanuatu), “Deschideti poarta soarelui” (Trie Utami, din Indonezia, “Îti multumesc” (Linda din Italia), “Beiju la la” ( Giulia Nahmany din Israel). Piesele interpretate de muzicienii straini au fost foarte apreciate de Malina Olinescu si de Luminita Anghel, care au uitat de rolul de invitat special, manifestandu-si vizibil pasiunea pentru muzica. “Cerbul de Aur, de la alb-negru la color” a fost format din doua parti, TVR transmitand un mic buletin de stiri in pauza evenimentului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.