Piata rezidentiala din Romania a cunoscut o evolutie semnificativa in ultima perioada, astfel ca, preturile apartamentelor noi, achizitionate in faza de proiect, sunt adeseori mai mici decat cele ale apartamentelor vechi. Din aceste motive, am discutat cu unul dintre dezvoltatorii proiectului Lac de Nuferi, dl. Ionut Duminica, pentru a afla mai multe despre evolutia preturilor pe acest segment.
Prin ce se diferentiaza proiectul Lac de Nuferi de celelalte oferte din piata?

Am sa va enumar doar cateva din motivele pentru care Lac de Nuferi este o oferta atractiva si totodata interesanta. Complexul este situat in nord vestul Capitalei, la 11 kilometri de Piata Victoriei. Accesul catre centru este usor si rapid, traficul in zona fiind fluent. In plus, complexul rezidential este amplasat pe malul lacului, in apropierea Padurii Mogosoaia. Alte avantaje importante ar fi regimul redus de inaltime a cladirilor (S+P+2E+3R+4R) si sistemele constructive adoptate. Nu in ultimul rand, trebuie sa mentionez calitatea executiilor lucrarilor si materialele folosite

La ce va referiti cand vorbiti de calitatea lucrarilor?

Nu s-a facut rabat la nimic in ceea ce priveste calitatea materialelor folosite, atat la structura, cat si la partea de finisaje. De exemplu: tencuielile sunt mecanizate, Baumit, tamplaria exterioara este Trocal, profil cu cinci camere, culoare mahon, lifturile sunt Schindler, Elvetia si pornesc direct din subsol, instalatiile sunt de ultima generatie incluzand centrale Junckers, Germania, iar lista ar putea continua.

Cum vedeti evolutia preturilor pe piata rezidentiala pe termen scurt si mediu si cum va influenta proiectele dumneavoastra?

Desi parerile emise de specialistii in imobiliare par a se contrazice, un lucru este cert: piata rezidentiala este din ce in ce mai activa si asta datorita faptului ca, odata cu cresterea ofertei creste si cererea, respectiv puterea de cumparare a celor care isi doresc o casa. Referitor la proiectul nostru, preturile sunt momentan scazute, accesibile persoanelor cu venituri medii. Preturile vor creste insa catre sfarsitul anului cu 20-30% odata cu apropierea termenului de finalizarea proiectului.

Cand considerati ca este momentul oportun de achizitionare a unui apartament (in ce stadiu al executiei), in raport cu dinamica preturilor amintita mai sus?

Cu siguranta ca in stadiul de proiectare preturile sunt cele mai mici, dar eu consider ca momentul prielnic este inainte de a se trece la faza executiei finisajelor si asta pentru ca preturile sunt inca mici si orizontul de asteptare, respectiv, perioada dintre plata avansului si receptia apartamentului este rezonabila (5 – 7 luni). De regula, cresterile spectaculoase ale preturilor au loc cu putin timp inainte de finalizarea lucrarilor, atunci cand cumparatorul poate sa evalueze apartamentul pe care il cumpara.

Inteleg ca aveti in plan o continuare a proiectului Lac de Nuferi. Daca puteti sa ne vorbiti despre a doua faza a proiectului si daca aveti in vedere si alte proiecte.

Dat fiind faptul ca primul proiect a fost primit foarte bine, in mai putin de cinci luni de la lansare s-au vandut peste 50% din apartamentele disponibile, continuarea proiectului este fireasca si ea va fi demarata in cel mai scurt timp. Lac de Nuferi II va cuprinde aproximativ 120 unitati si va fi lansat in toamna acestui an. Mai avem in vedere o dezvoltare tot in zona de Nord a Bucurestiului, respectiv in Straulesti, proiect care va cuprinde atat apartamente cat si locuinte unifamiliale.

Credeti ca pentru proiectele viitoare preturile vor cunoaste o majorare semnificativa?

Sunt convins de acest lucru si as dori sa va supun atentiei doar trei componente de baza in stabilirea preturilor viitoarelor apartamente: piata materialelor de constructii, a manoperei in constructii si cresterea preturilor la terenurile cu potential din jurul capitalei.

In final, v-as ruga sa oferiti un sfat celor aflati in cautarea unui apartament nou.

In primul rand, trebuie sa studieze atent ofertele existente, sa faca studii comparative, sa vada exact ce materiale sunt folosite, sa afle detalii despre finisaje, astfel incat sa fie siguri ca fac o investitie buna. Sau pot pur si simplu sa aleaga Lac de Nuferi.

Showroom Calea Grivitei 371, sect 1 Bucuresti
Telefon: 0731.088.089; 031 425.12.86
Email: office@lacdenuferi.ro
Web site: www.lacdenuferi.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.