Peste 200 de oameni - membri ai unor asociatii civice si sindicale - s-au adunat ieri in Piata Universitatii din Capitala, unde au participat la un miting de protest fata de starea actuala a Romaniei, deplangand faptul ca la 18 ani de la Revolutie clasa politica este inca formata din comunisti
Manifestantii si-au asumat "Apelul pentru adevar", un document redactat de Sorin Iliesiu si prezentat saptamanile trecute de revolutionarii romani tuturor institutiilor romanesti, dar si Parlamentului European si Consiliului Europei. Documentul critica faptul ca actuala clasa politica nu este interesata de aflarea adevarului din dosarele Revolutiei din 1989 si Mineriadelor din anii '90. Cel mai "iubit" Vorbitorii - lideri de organizatii civice, lideri de sindicat sau persoane publice - au tinut discursuri de pe o scena inaltata in zona fantanii de langa Facultatea de Arhitectura. Referirile la istoria ultimilor ani si la politicienii care s-au succedat la conducerea tarii au fost intampinate de participanti cu huiduieli si fluieraturi. Cel mai fluierat nume a fost insa cel al social-democratului Ion Iliescu, cel care, in opinia participantilor la miting, este principalul vinovat pentru moartea tuturor celor cazuti in Revolutia din 1989, dar si pentru mortii, ranitii si mutilatii din timpul mineriadelor. "Ion Iliescu este cel care conduce inca Romania!", a apreciat liderul organizatorilor actiunii de duminica, Doru Maries, presedintele Asociatiei "21 Decembrie", afirmatie insotita de prelungi scandari impotriva senatorului social-democrat. 322 sau "cancerul Romaniei" Ideea lui Maries a fost preluata si de alti vorbitori care au atacat dur clasa politica. Liderul Blocului National al Revolutionarilor (BNR), George Costin, i-a numit pe cei 322 de parlamentari care au votat pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu "cancerul Romaniei". Manifestatia, autorizata de municipalitate, s-a incheiat in jurul orei 15.00. Dupa discursuri, scena a revenit catorva artisti care au cantat celebrele Cantece ale Golanilor, scrise in 1990 de Cristian Paturca si Dr. Barbi.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.