Arhiepiscopului de Alba i-a fost anulat verdictul de colaborare cu Securitatea si asteapta scuze din partea Colegiului. Mircea Dinescu pare sa dea dreptate judecatorilor
Scuze - asta asteapta arhiepiscopul de Alba-Iulia, Andrei, din partea membrilor CNSAS, dupa ce Curtea de Apel Alba-Iulia a anulat vineri verdictul de politie politica primit de inaltul ierarh din partea Colegiului, in luna septembrie a anului trecut. "Il rugam pe Dumnezeu sa-i ierte pe membrii CNSAS, iar daca mai au o urma de constiinta, sa-si ceara scuze", a spus IPS Andrei. Ierarhul ortodox a reamintit ca, timp de 17 ani, a fost hartuit de Securitate, spunind ca "aceasta lucrare mirsava a Securitatii a incununat-o CNSAS printr-o decizie nedreapta". IPS Andrei a adaugat ca a fost unul dintre cei care au militat pentru infiintarea CNSAS pe care il considera "un for moral". "M-am inselat amarnic pentru ca s-a dovedit o institutie subiectiva care prin deciziile date terorizeaza a doua oara victimele si nu se ocupa de calai. Din institutie se scurg date care creeaza diversiuni si scandaluri mediatice inainte ca justitia sa se fi pronuntat sau chiar mai inainte ca CNSAS sa fi dat o decizie finala", a spus arhiepiscopul de Alba. El a adaugat ca s-a adresat justitiei pentru a-i face dreptate, considerind ca decizia de vineri a Curtii de Apel Alba-Iulia face dreptate si a fost data "dupa voia lui Dumnezeu". Decizia Curtii de Apel este irevocabila.

Membrii Colegiului contactati vineri de Cotidianul au evitat sa atace decizia judecatorilor. Unii o pun, asemeni IPS Andrei, dar in gluma, pe seama vointei divine.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.