In timp ce edilul Bucurestiului, Adriean Videanu, a lasat pe alta data proiectul „Teren pentru ANL" cu care s-a laudat recent, primarii din orasele cu bugete mai mici rezolva problema caselor cu chirie pentru tineri

Cum au reusit? In primul rand le-a pasat, apoi au gasit si alte solutii decat asocierea cu Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL). Primarii din Deva si Cluj-Napoca au incheiat parteneriate public-privat, rezolvand astfel mare parte din solicitarile pentru locuinte destinate tinerilor.

De pilda, municipalitatea din Deva, judetul Hunedoara, in patru ani a ridicat 1.000 de locuinte din bani de la bugetul local si din credite contractate de catre primarie. In tot acest timp, bucurestenii au primit scuze legate de lipsa terenurilor sau a fondurilor pentru dezvoltarea unor astfel de proiecte.

Mersul greoi al proiectelor de locuinte construite prin ANL au determinat autoritatile din Deva sa gaseasca alternative pentru solutionarea solicitarilor pentru locuinte. Astfel, Consiliul local a decis sa ridice 1.700 de locuinte cu bani din bugetul local si credite contractate de catre municipalitate.

„In ultimii patru ani s-au dat in folosinta 1.000 de apartamente, iar alte 700 sunt gata, insa mai au nevoie de lucrari de finisare si vor putea fi inchiriate", a explicat primarul din Deva, Mircia Muntean. El a mai precizat ca la institutia pe care o conduce au fost depuse aproximativ 2.000 de cereri, iar decizia de a folosi aceasta metoda pentru rezolvarea crizei de locuinte a venit si din necesitatea de a pastra forta de munca tanara in oras.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.