Aparitia publica a stenogramelor unor convorbiri dintre Omar Hayssam si procurorul Ciprian Nastasiu l-a determinat pe Radu Stroe, seful Comisiei SRI, sa ceara precizari de la Serviciu.
Acesta a solicitat in mai multe randuri, in scris, o detaliere a acestui caz. La inceputul acestei saptamani, SRI a dat in sfarsit un raspuns comisiei de resort. Insa acest raspuns nu face altceva decat sa blocheze ancheta in Parlament si nu clarifica nici un aspect al acestui controversat caz. Conform unor surse, raspunsul pe care SRI l-a transmis comisiei lui Stroe, de aproximativ patru pagini, poate fi sintetizat in urmatoarele concluzii: toate documentele care fac obiectul dosarului 'Hayssam>> sunt clasificate; Serviciul nu are competente sa cunoasca cine a declasificat aceste documente; toate materialele referitoare la acest caz care se pot transmite Comisiei SRI au fost transmise, restul fiind clasificate. Tot din raspunsul SRI reiese faptul ca, atunci cand obiectul unei comisii parlamentare il face un caz care este pe rol in instanta, prioritatea o are conform legii instanta de judecata. Deci, pana nu se va termina actiunea judecatoreasca pe acest caz, practic, Comisia SRI nu mai are alta solutie decat sa astepte. Nici nu poate avea acces la documentele care se afla la dosarul din instanta, conform Hotararii 30/1993 a Parlamentului. Membrii Comisiei insa au nelamuriri la faptul ca, desi documente care se presupune ca ar fi trebuit sa fie clasificate au aparut public deja si totusi SRI este foarte ferm, insista in a nu clarifica pentru comisia de resort nici un aspect al acestui caz 'Hayssam>>.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.