Ministrul Iorgulescu si 'RomaniaFilm' au transformat cinematografele Romaniei intr-o prada de cinci miliarde de euro

Regia Autonoma a Distributiei si Exploatarii Filmelor (RADEF) "RomaniaFilm" a fost distrusa sistematic, cu largul concurs al Ministerului Culturii si Cultelor, pentru ca un grup transpolitic sa puna mana pe un patrimoniu imobiliar in valoare de peste cinci miliarde de euro. O avere uriasa de peste 500.000 de metri patrati situati in locuri cu mare vad din 77 de localitati, orase si resedinte de judet, relateaza Ziua.
In acest moment, din cele 416 de spatii ale RADEF mai functioneaza doar 37 de cinematografe. Reprezentantii MCC in Consiliul de Administratie al RADEF au dus, practic, la faliment aceasta regie a statului fara a li se imputa vreodata ceva. Mai mult, cativa dintre ei au fost promovati. ZIUA a intrat in posesia unui document tinut la categoria "strict secret" de catre sefii de la RADEF. Astfel, am putut afla faptul ca RADEF si-a inchiriat spatiile in 2007 la preturi mult subevaluate, dupa ce Consiliul de Administratie al RADEF aprobase scaderea chiriilor la jumatate din pretul anului 2006. Printre clientii RADEF se numara Adrian Sarbu, Dan Voiculescu, Anca Vlad. Oameni de afaceri care au stiut sa obtina pretul cel mai bun de la RADEF.

Cotidianul ATAC a intrat in posesia „Raportului privind controlul efectuat la Regia Autonoma a Distributiei si Exploata rii Filmelor Romania Film“, efectuat de Autoritatea de Control a Guvernului in perioada 1.03.2006 - 17.03.2006. Respectivul raport prezinta cauzele si persoanele vinovate care printr-un management defectuos au pus pe „butuci“ Regia Autonoma a Distributiei si Exploata rii Filmului Romånia Film. Gravele nereguli constatate ca urmare a controlului efectuat de Autoritatea de Control a Guvernului au fost inaintate Cancelariei primului-ministru Calin Popescu Tariceanu pentru solutionare, urmand ca rezultatele controlului efectuat de Garda Financiara sa fie inserate raportului final. „Va inaintam in sinteza concluziile preliminare ale Raportului privind controlul efectuat la Regia Autonoma a Distribut iei si Exploatarii Filmelor Romania Film“. Solicitam Garzii Financiare efectuarea unui control la RADEF Romania Film si la unitatile sale teritoriale, cat si la societatile comerciale care au intrat in relatii contractuale avand ca obiectiv verificarea legalitatii incheierii contractelor si modului in care au fost respectate obligatiile contractuale“, se precizeaza in sinteza Autoritatii de Control a Guvernului nr. 99/19.07/2006.

Un Raport al Autoritatii de Control a Guvernului din 13 septembrie 2006 arata felul in care cei care au condus RADEF au pus regia pe butuci. Scaderea continua a chiriilor pe spatiile din patrimoniul RADEF, neincasarea chiriilor si nerezilierea contractelor atunci cand ele erau si juridic de domeniul evidentei au fost facute cu acordul Consiliului de Administratie al RADEF. La ora cand Autoritatea de Control a Guvernului cerceta RADEF, din Consiliul de Administratie al regiei faceau parte patru reprezentanti ai MCC numiti de ex-ministrul Mona Musca.

Cinematografe date pentru casino si locuinte private

In loc de filme romanesti finantate din bugetul de stat si premiate in lume, acum putem vedea in cinematografele RADEF urmatoarele activitati consemnate chiar in contractele de inchiriere: comert, jocuri distractive, club, discoteca, alimentatie publica, billiard, disco-bar, casa de schimb valutar, restaurant, parcare auto, foto, salon coafura-cosmetica, turism, cafenea internet, toneta de dulciuri cu dozatoare, jocuri calculator, pop-corn, agentie auto, reparatii bijuterii, reparatii incaltaminte, fast-food, atelier confectii textile, magazin de mobila, ceasornicarie, patiserie, patinoar-iarna, atelier de reparatii auto, casa de amanet, depozite, birou avocatura, panificatie, taxi, internet, activitate paza si ordine publica, atelier confectii textile, camin de batrani, consignatie, prestari servicii medicale, depozit marfuri, comert bijuterii, conferinte pe teme religioase (pentru secte -n.r).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.