Directorul Institutului National de Administratie, penelistul Dragos Dinca, il acuza pe secretarul executiv al PD, Elena Udrea, ca are un „doctorat penal“
Dragos Dinca a sustinut ieri, la o conferinta de presa desfasurata in sediul PNL Bucuresti, ca lectoratul Elenei Udrea este „un caz penal“. Mentionind ca se bazeaza pe prevederile Legii privind statutul personalului didactic si ale altor acte normative, Dragos Dinca a acuzat „tenta penala a lectoratului Elenei Udrea“. Penelistul o acuza pe reprezentanta PD-L ca apare cu titlul de lector universitar doctor in pliantul de prezentare al Masteratului de Integrare Europeana al Universitatii Crestine „Dimitre Cantemir“ la inceputul anului universitar 2007-2008, moment in care aceasta „nu avea acest titlu“, informeaza Cotidianul. Reprezentantul PNL se intreaba, in acest context: „Oare concursul pentru ocuparea postului de lector a fost unul 'cu dedicatie>>?“. Dragos Dinca spune ca Elena Udrea putea detine postul de lector universitar la masterat „numai daca obtinea titlul stiintific de doctor“.

Directorul INA a constatat insa „lipsa din pregatirea Elenei Udrea a unei activitati stiintifice care sa-i legitimeze titlul de lector universitar, conditie necesara pentru a obtine aceasta calitate conform legilor“. In opinia reprezentantului PNL, „articolele mentionate de Elena Udrea in CV-ul de pe blogul personal nu sint din publicatii acreditate CNCSIS“.

Desi nu a ocupat niciodata un post de asistent universitar si nu a obtinut inca titlul de doctor, fostul consilier prezidential vrea sa devina lector, in ianuarie 2008, sustinand acest examen.Potrivit Gandul, Elena Udrea a inceput sa-si construiasca o cariera universitara. In ciuda faptului ca nu a ocupat niciodata vreun post de asistent universitar si ca nici nu a obtinut, inca, titlul de doctor, fostul consilier prezidential a decis ca este momentul sa devina lector. Astfel, Udrea s-a prezentat pe 15 ianuarie la Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir” din Bucuresti pentru a trece prin focul examenelor.

Conform pliantelor Universitatii Crestine „Dimitrie Cantemir", Elena Udrea le va preda tinerilor care urmeaza masteratul de "Integrare Europeana". Desi in pliantele Universitatii Dimitrie Cantemir apare cu titlul de doctor, potrivit Realitatea, fostul consilier prezidential nu este decat doctorand in stiinte militare. Teza de doctorat a devenit curs pentru masteranzi in integrare europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.