Agentia de Evaluare si Asigurare a Calitatii in Educatie a depus "o caramida" de probe la Parchet impotriva ministrului . Tezele unice, principalul cap de acuzare
Agentia de Evaluare si Asigurare a Calitatii in Educatie (AEACE) a depus la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie o plangere penala impotriva ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, acuzandu-l de abuz in functie impotriva intereselor publice si de neglijenta in serviciu.

Prof. Gheorghe Radulescu, secretarul general al organizatiei, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca plangerea a fost inregistrata cu nr. 80/C3, la cabinetul procurorului general adjunct, fiind insotita de "un dosar cu peste 150 de pagini cu probe si cu probleme punctuale".

Motivele plangerii sunt numeroase: nu s-a realizat analiza simularii tezelor unice din semestrul al II-lea din anul scolar 2006-2007, care ar fi demonstrat dificultatile imense ridicate de obiectivitatea acestui sistem de evaluare; nu a existat un studiu de impact sau o nota de fundamentare si nu au fost consultati partenerii sociali in CES. "Am aflat ca majoritatea inspectorilor generali s-au opus tezelor unice, in sedinta de la Calimanesti din iulie 2007. Am sa cer procurorului sa analizeze procesul-verbal al sedintei", a declarat Radulescu. El a adaugat ca au fost dificultati in plata profesorilor, pentru ca organizarea tezelor unice necesita costuri de patru ori mai mari decat la testele nationale, cheltuielile nefiind prevazute in bugetul ministerului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.